Zbog četiri lažne dojave o postavljenim bombama u osnovnim školama i zdravstvenoj ustanovi uhićen maloljetnik

21.11.2022. 18:41:00

Zagrebačka policija je objavila da je uhitila maloljetnika koji je lažno dojavio o postavljenim eksplozivnim napravama u tri škole na Trešnjevci i zdravstvenoj ustanovi u Klaićevoj ulici, piše Narod.hr .

U policiji otkrivaju da su danas između 12.35 i 13.20 sati na e-mail adresu zaprimili dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama u tri obrazovne ustanove na području Trešnjevke u Selskoj cesti, Horvaćanskoj i Ulici Davorina Bazjanica te u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Klaićevoj ulici.

Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u ovim konkretnim slučajevima, navode u priopćenju.

Odmah po zaprimanju dojava, dodaju, policajci su krenuli na mjesto događaja, obavili pregled te nisu potvrdili istinitost zaprimljenih dojava.

Maloljetna osoba koja se dovodi u svezu s tim lažnim dojavama, nešto prije 15 sati u prisutnosti majke privedena je u službene prostorije zbog utvrđivanja svih okolnosti i provođenja kriminalističkog istraživanja, priopćila je policija.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: ij/narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.