ZBOG RATNOG ZLOČINA UHIĆENA DVOJICA ZAPOVJEDNIKA VRS: Napad na selo u kojem je ubijeno 30 ljudi, uglavnom civila – žena, djece i starijih ljudi

21.12.2021. 16:54:00

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski službenici SIPA, na području Višegrada i Novog Goražda, locirali su i lišili slobode dvojicu osumnjičenih.

Istraga u predmetu odnosi se na ratni zločin nad civilnim žrtvama bošnjačke nacionalnosti, na lokalitetu mjesta Lozje na području Goražda.

Ubijeno 30 žrtava, uglavnom civila

“Osumnjičeni se terete da su kao zapovjednici jedinica VRS na tom području, komandirali i sudjelovali u akciji napada na navedeno selo, prilikom kojeg je ubijeno oko 30 žrtava, uglavnom civila, među kojima je bilo žena, djece i osoba starije životne dobi.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela – Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, Organiziranje grupe ljudi i podstrekavanje na učinjenje kaznenih djela genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, u vezi s kaznenim djelom Individualna i zapovjedna odgovornost iz Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Nakon lišavanja slobode osumnjičeni će biti predani postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Screenshot/YouTube

Izvorni autor: L.B./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.