ZDRAVKO REIĆ Dvosatna ćakula Lukše Jakobušića bila je obična parada. A već se najavljuje dolazak novog ‘kapitalca‘

06.03.2023. 16:10:00

Sličan je nastup predsjednik imao u jednom novogodišnjem programu. Iza svega stoji jedan cilj
 
  

Predsjednik Hajduka još jednom je izveo svoju paradu, to je bila nova "litanija po Lukši", kojom je pokušao dati suvisla objašnjenja o rezultatskim stagnacijama prve momčadi. Slični nastup je osmišljen u novogodišnjoj poruci za 2022., kada je govorio po dogovorenim notama dvojice renomiranih televizijskih komentatora kao što su Željko Vela Marko Šapit, koji su tada sudjelovali u propagandnoj emisiji splitskog kluba.

Tijekom dvosatne ćakule s novinarima, blagoglagovljivi Lukša odlučio se na novo medijsko ukazanje, s osnovnim ciljem da sve pripremi za svoj novi mandat. Pritom je krenuo u obrane učinka i položaja sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. Osim tog zadatka, što se tiče preostalih upitnika, Jakobušić se u pravilu slagao s novinarima, kao davao je njima, ali i dijelu sve nestrpljivijih navijača Hajduka, pravo na račun kritika u odnosu na krizu rezultata, ali ne, nikako, i na upravljanja klubom.

Predsjednik to ne dozvoljava, na spretan način objašnjava pojedine faze svojeg mandata, ponavlja kako se angažmanom Marka Livaje (prije toga povratkom Lovre Kalinića) dogodila provala pozitivne energije, te kako će ideja projekta pod sloganom "Pripadaj Hajduku" donijeti velike rezultate.

Osnovno je da "Nikoličius ima mandat do ljeta 2024.", kao uostalom i predsjednik, pa će oni ostati u sedlu zajedno, jer "Niko je pošten, stručan i lojalan", premda Jakobušić priznaje da je zakazao u dva vitalna projektna roka, prošlog ljeta i pogotovo tek minulog zimskog. Ali i kada bi se gledao sveukupni učinak "Mr Footballa" teško da bi dobio prolaznu ocjenu. Jakobušić tješi navijače Hajduka najavama da će na ljeto biti pravih pojačanja, pa je uvjeren, dapače siguran u pobjedonosnog Hajduka u slijedećoj sezoni, bilo u prvenstvu ili u Europi.

Objašnjenje da su Jako&Niko imali na udici dva kapitalca, jedan je pobjegao u jači klub, a drugi će se na ljeto (navodno Toma Bašić iz Lazija) vratiti na Poljud, ipak su puka obećanja. Budućnost Hajduka, na bazi predstavljene strategije do 2027., ključna je po Jakobušiću, to kako se iz stručnog rada, na bazi zajedništva, stvara realna nada, koja prerasta u euforiju, predstavlja garanciju napretka. Svakako su, jedan od temeljnih elemenata bezgraničnog optimizma predsjednika, uspjesi mladih, od pionira do juniora, pa je odao priznanje treneru Marijanu Budimiru uz napomenu:

- Bit ću sretan da Budimir ostane, ali za njegovo dobro je odlazak na odgovornije zadatke u seniorskoj konkurenciji.

Zanimljivo je da takvu sugestiju nije uputio Mislavu Karoglanu, već ga je ostavio u njedrima struke, vjerojatno s namjerom da naslijedi Budimira. Od svega je ostala upečatljivo priznanje da su oni planovi o stvaranju kampa u Resniku ipak samo puka iluzija.

Izvor: sportske.hr/Foto: HNK Hajduk

Izvorni autor: Zdravko Reić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.