ŽDRIJEB ZA EURO 2022. 'Kauboji' baš nisu imali sreće; hrvatske rukometaše na Europskom prvenstvu dopala je 'skupina smrti' s Francuzima i Srbima

06.05.2021. 19:50:00

Hrvatski rukometaši će prvi dio natjecanja na Europskom prvenstvu 2022. odigrati u skupini C kojoj je domaćin Szeged, a suparnici će joj biti reprezentacije Srbije, Francuske te Ukrajine, odlučeno je u četvrtak ždrijebom u Budimpešti

Domaćini rukometnog Eura, koji je na rasporedu od 13. do 30. siječnja 2022. godine, su Mađarska i Slovačka. U borbu za odličja krenut će 24 reprezentacije koje će biti raspoređene u šest skupina, a igrat će se u Szegedu, Debrecenu, Budimpešti, Bratislavi i Košicama.

Pick Arena u Szegedu, u kojoj će hrvatski rukometaši igrati utakmice prvog kruga, ima kapacitet 8143 gledatelja, a Budapest Arena u mađarskoj prijestolnici, u kojoj će se igrati utakmice drugog kruga i završnog dijela turnira, može primiti 20.000 gledatelja.

Hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu u skupini odigrati 13. siječnja protiv Francuske, dva dana poslije (15. siječnja) suparnik našim rukometašima bit će Srbija, a zadnju utakmicu prvog dijela odigrat će 17. siječnja protiv Ukrajine.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prvog kruga plasirat će se u drugi krug, u kojem će se u jednu grupu spojiti reprezentacije iz A, B i C skupine, a u drugu iz D, E i F. Utakmice drugog kruga bit će odigrane u Budimpešti i Bratislavi.

Prve dvije reprezentacije iz svake od tih skupina plasirat će se u polufinale, dok će trećeplasirane momčadi igrati utakmicu za peto mjesto.

Polufinala su na rasporedu 28. siječnja, a finale i utakmica za treće mjesto 30. siječnja.

Skupine prvog kruga EP-a 2022. za rukometaše

  • Skupina A (Debrecen): Slovenija, Danska, Sj. Makedonija, Crna Gora
  • Skupina B (Budimpešta): Portugal, Mađarska, Island, Nizozemska
  • Skupina C (Szeged): HRVATSKA, Srbija, Francuska, Ukrajina
  • Skupina D (Bratislava): Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska
  • Skupina E (Bratislava): Španjolska, Švedska, Češka, Bosna i Hercegovina
  • Skupina F (Košice): Norveška, Rusija, Slovačka, Litva

Izvor: tportal.hr/Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP / Profimedia

Izvorni autor: Ivan Žurić/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.