Zekanović: Ne komentiram novinske članke, a zajedništvo suverenista nema alternative

24.01.2020. 18:45:00

Hrvoje  Zekanović (Hrvatski suverenisti) rekao je novinarima kako je zadnji puta vidio Škoru u izbornoj noći. Od onda se nismo biti vidjeli niti čuli tako da ne mogu komentirati novinske tekstove za koje ne znam jesu li vjerodostojni, dodao je.

Hrvatski suverenisti uvijek ističu da zajedništvo nema alternative, a kada kažem zajedništvo onda mislim na zajedništvo svih suverenističkih  i domoljubnih snaga koje se ne odriču svog svjetonazora koji je iznimno ideološki definiran, istaknuo je Zekanović. 

Upitan je li se spreman odreći imena Hrvatski suverenisti, Zekanović je rekao kako mu je teško govoriti što bi bilo kad bi bilo.

Mi smo na europskim izborima dobili 8,5 posto, podsjetio je i ustvrdio kako od jedne ozbiljne političke opcije kao što su Hrvatski suverenisti nije ozbiljno tražiti takve stvari.

Ali to ni nisam čuo od gospodina Škore i očekujem da će razgovori uskoro početi.

Ovo je ozbiljna politička priča o preuzimanju hrvatske države, odnosno o preuzimanju vlasti u njoj. I ta se priča ne može voditi preko novinskih tekstova nego se može voditi za pregovarački stolom, smatra Zekanović.

Na upit hoće li se desnica uspjeti dogovoriti s obzirom na razjedinjenost, Zekanović je rekao kako kod ozbiljne političke priče pregovori nisu jednostavni. Vjerujem da ćemo polučiti uspjeh, ali polako, rekao je.

Što se tiče Mosta, rekao je da su oni u Saboru otvarali puno jako dobrih tema. Osobno mislim da su to mahom časni ljudi tako da konkretni razgovori i tu trebaju započeti, ustvrdio je Zekanović.

(Hina) 

Foto: Fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.