Zekanović:Opet ćemo skupljati potpise za referendum, ovaj put za euro. Neka narod odluči

02.12.2020. 11:10:00

Pokušali smo otkazati Istambulsku Konvenciju referendumom, a nismo uspjeli. Pokušali smo promijeniti Izborni zakon referendumom, nismo uspjeli. Ne zato jer nismo skupili dovoljno potpisa, već zato jer je netko brojao te potpise na svoj način. Nećemo odustati, bezobzira što su brojači još uvijek tu i narod je još uvijek tu. Opet ćemo prikupljati potpise, a ovaj put za referendum o euru. Neka narod kaže što ima reći o euru

Predsjednik stranke Hrvatski suverenisti Hrvoje Zekanović danas je u Hrvatskom  saboru podsjetio kako glasi članak 62. stavak 2. Ustava Republike Hrvatske od kad je promijenjen 2013. na referendumu te pozvao na njegovo ažuriranje s obzirom da se knjiga nalazi u istom stanju kao i prije sedam godina, odnosno nepotpuna je. Saborski zastupnik najavio je i novi referendum. 

˝Ovo je Ustav RH, najvažniji dokument svake države, pa tako i naše hrvatske države. Članak 62. nije napisan kako treba, već je napisan s greškom. Taj članak nije u potpunosti napisan jer je promijenjen na današnji dan 2013. godine, a promijenio ga je narod na referendumu˝, rekao je Zekanović podsjetivši da je prije sedam godina hrvatski narod  promijenio navedeni članak na način da je dodao rečenicu ´brak je životna zajednica žene i muškarca´.

´Nećemo odustati, brojači su još uvijek tu, ali i narod je tu´

˝Hrvatski sabor i Vlada nije pronašla par tisuća kuna da se tiska par stotina novih ustava koji odgovaraju stvarnom stanju stvari, dok se troše milijuni kuna, milijarde kuna na sve i svašta. Još jedan mandat dočekujemo da Ustav nije tiskan, nego postoji jedan mali papirić koji je ubačen u knjižicu. Iz ovog mjesta ja drugi put o tome govorim, na što sam pozivao i prošli mandat˝, rekao je Zekanović i opet pozvao predsjedništvo hrvatskog Sabora i sve odgovorne da potroši novac kako bi se istiskale odgovarajuće knjige promijenjenog Ustava. Zatim se osvrnuo na pitanje referenduma.

˝Bilo je još pokušaja referenduma, a ovo je bio jedini uspješan. Pokušali smo otkazati Istambulsku Konvenciju referendumom, a nismo uspjeli. Pokušali smo promijeniti Izborni zakon referendumom, nismo uspjeli. Ne zato jer nismo skupili dovoljno potpisa, već zato jer je netko brojao te potpise na svoj način. Nećemo odustati, bezobzira što su brojači još uvijek tu i narod je još uvijek tu. Opet ćemo prikupljati potpise, a ovaj put za referendum o euru. Neka narod kaže što ima reći o euru˝, poručio je Zekanović.

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:Dragovoljac.com

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.