Željko Sačić: Tadašnji državno odvjetnički i policijski represivni sustav, ubojstva u Gruborima pokušali su prepisati meni po zapovjednoj odgovornosti

25.08.2020. 11:23:00

17.12.2009. godine, Željko Sačić je bio uhićen u velikoj policijskoj akciji što ju je koordinirao tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić. Osim Sačića tada su bila uhićena još četvorica pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko – Ivan BenetaFrano DrljoBerislav Garić i Božo Krajina. Njima se ne teret stavljalo ubojstvo šest civila u zaseoku Grubori tijekom akcije čišćenja terena u kolovozu 1995. godine uoči prolaska Vlaka slobode iz Zagreba za Split. Brkić će kasnije izjaviti kako je sve radio u dogovoru s tadašnjim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

U procesu što je uslijedio Sačić je samo nakratko bio optužen, jer je otpužnica protiv njega u veljači 2015. godine svega nekoliko tjedana nakon što je podignuta povučena sa Županijskog suda u Zagrebu. Odlučio je tako glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan koji je zbog podizanja manjkave optužnice ubrzo smijenio tadašnju županijsku državnu odvjetnicu u Zagrebu Željku Pokupec. Na kraju je suđeno samo Drlji i Krajini, a presudom su oslobođeni krivnje.

Istraga protiv Sačića i službeno je pak obustavljena 30. prosinca 2015. godine, pa je ratni zapovjednik Specijalne policije već u veljači 2016. podnio tužbu protiv države tražeći odštetu zbog 65 dana što ih je nepotrebno proveo u istražnom zatvoru.

Još dan danas i nakon oslobađajuće presude, Željka Sačića protuhrvatski mediji pokušavaju stavljati u negativan kontekst zbog tog događaja u Gruborima, a za koju je Željko Sačić oslobođen bilo kakve krivnje.

Objavu Željka Sačića prenosimo u cijelosti:

Povodom počinjenja ( prije 25.g.) ubojstva u Gruborima..zlonamjerni, podli, zlobni moji neprijatelji i klevetnici u današnjoj ( vladajućoj) politici ,u sprezi sa plačenićkim nehrvatskim i protuhrvatskim medijima .. (njihovim korumpiranim uredništvima)..me ( opet)pokušavaju stavljati u negativni kontekst. Iako je i sudskim putem ( čak i pred domaćim ali i Haaškim sudom) dokazana moja privrženost poštivanju pozitivnih zakonskih i međunarodnih pravila .Također..i unatoč dokazanom mi montiranju, "pakiranju " od najviše pozicioniranih zlotvornih gadova u našem tadašnjem državno odvjetničkom i policijsko represivnom sustavu...Od zlotvora Bajića,Brkića. .besprizornog Olivera Grbića, korumpiranog Vitomira Bijelica..i druge bagre..zna ih sve Turudić..najpoznatiji po kazneno i prekršajno nedopustivom bijegu od policije, iako je "tempore criminis" bio čak i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu.

A SVE SU TO RADILI, samo radi prikrivanja i zataškavanja osobne odgovornosti - najodgovornijih (oduvijek poznatih represivnom sustavu) za nepravodobno neprocesuiranje ovih ubojstava..njihovih prijatelja i političkih prijatelja..Hvala Bogu , nisu u tom zlu naumu uspijeli..I ja sam, uz previsoku cijenu,dokazao istinu. Pravda je ipak pobijedila, ja sam pobijedio njihov " sustav "u dokazu istine koja im je dotukla njihove laži i podvale..i kaznenu zlouporabu položaja i ovlasti.. Čak mi je i dosuđena odšteta za ta zla šikaniranja i lažne optužbe.

No..pravi krivci..odgovorni su...a neprocesuirani .. iz njihovih redova. .njihovi prijatelji..politiški saveznici..nehrvati i protuhrvati..ali njih se ne dira. Kao ni vukovarske satrape ..zločince i nalogodavce masovnih i neistraženih zvjerstava iz DORa na štetu Hrvata..No..vjerujem, voljom hrvatskog naroda , doći će vrijeme za ispravljanje i tih nepravdi.

Sve što možete jest..dijelite ovu objavu. .da ti zlotvori vide ..kako nisu uspijeli "ubiti" nevina čovjeka..iako još uvijek svoje prijatelje štite od kaznenog progona.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.