ZEMLJA SE OTVARA Nakon Banovine rupe se pojavile i u Podravini: Nikad nisam vidio ništa slično

10.03.2021. 13:59:00

Dragutin Dukarić iz Reke, prigradskog naselja Koprivnice, prihranjivao je ječam na svojoj oranici sve dok nije naišao na iznenađujući prizor - rupu u zemlji široku oko pola metra. Kad joj je prišao iznenađenje je bilo još veće budući da se rupa pri dnu širila u obliku piramide najmanje dva metra.

"Nikad u 50 godina nisam vidio ništa slično. Iznenadilo me to jer je riječ o oranici na brijegu, na kojoj voda nikad ne stoji, što bi moglo biti objašnjenje ove pojave. Mislim da je razlog možda potres, jer kad smo jesenas orali i tanjurali tu zemlju, rupe nije bilo. Samo se nadam da se neće širiti i propasti još i više", rekao je Dragutin Dukarić za Podravski list te dodao kako je odmah po otkriću rupe nazvao 112.

Dodao je kako sumnja da je rupa možda nastala i zbog istražnih radova INA-e koja je u blizini bušila zemlju radi pronalaska nafte i plina.

Koprivničke stručne službe pak su izvijestile kako su izašle na teren te da je rupa zasad označena. 

"Tako će ostati još neko vrijeme da se vidi hoće li se širiti. Nakon toga Grad će je sanirati", kazali su.

Izvor: direktno

Izvorni autor: ig/FAH/ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.