Zoran Mamić prešao granicu i otišao u BiH

23.03.2021. 20:40:00

Zoran Mamić, pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog niza kaznenih djela, u utorak oko 14 sati prešao je granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, doznao je tportal

Mlađi Mamić izašao je iz Hrvatske na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu.

Formalno, on nije imao zapreka za napuštanje zemlje jer još uvijek nije pozvan na izdržavanje kazne, niti su mu izrečene bilo kakve mjere opreza poput oduzimanja putnih isprava.

Mamić je nakon prošlotjedne pravomoćne osude izjavio da će kaznu odslužiti u Hrvatskoj, i to čim prije 'jer želi nastaviti normalno živjeti'.

Tportal je potvrdu njegovog prelaska granice dobio iz više izvora. Sam Zoran Mamić nije bio dostupan za medije. U policijskoj upravi brodsko-posavskoj do trenutka objave ovog teksta još uvijek su provjeravali ovu informaciju.

Premda protiv sebe ima pravomoćnu presudu, on još uvijek nema i status bjegunca nego slobodnog čovjeka koji čeka izdržavanje kazne. Tek ako bi se oglušio na sučev poziv na to, za njim bi se mogla raspisati tjeralica.

Njegov brat Zdravko u Bosnu i Hercegovinu otišao je dan uoči nepravomoćne presude kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora, i to nakon što mu je po vlastitom priznanju dojavljeno da će biti osuđen. On i dalje tvrdi da 'nije bjegunac' i da mu je Bosna i Hercegovina 'prva domovina'.

Poznanici Zorana Mamića, s kojima je kontaktirao jučer i danas, za tportal tvrde da će se u Bosni i Hercegovini on zadržati najviše tri dana i da se doista namjerava vratiti u Hrvatsku.

Izvor: tportal.hr/Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Izvorni autor: Damir Petranović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.