Zoran Milanović odao počast osmero djece koja su poginula u eksploziji granate ‘Armije RBiH’

12.07.2021. 10:31:00

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je, kako je i najavljeno, u Vitezu obišao spomen-obilježje “Osmica”, gdje je odao počast osmero djece koja su poginula u eksploziji granate ispaljene s položaja Armije RBiH.

Podsjetimo, u eksploziji minobacačkog projektila 10. lipnja 1993. godine koji je pao samo nekoliko metara od klupe na kojoj je bilo 14-ero djece u igri, na licu mjesta poginulo je petero. Troje je podleglo ranama u improviziranoj bolnici u Novoj Biloj. Ostalih šestero djece je ranjeno. Najmlađa žrtva Augustina Grebenar imala je devet godina, a najstarija Sanja Garić navršila je 18 godina, prenosi portal Centralna.ba.

Ovo su imena i prezimena poginule djece:

Boris Antičević (1983.), Dražen Čečura (1978.), Sanja Garić, (1975.), njezin brat Milan Garić (1981.), Velimir Grebenar (1981.), njegova sestra Augustina Grebenar (1984.), Sanja Križanović (1978.) i Dragan Ramljak (1978.). Augustina Grebenar je preminula kao najmlađa žrtva napada, sa svojih navršenih devet godina.

Do danas nitko nije odgovarao za ovaj počinjeni zločin na malodobnom djecom.

Nakon Viteza, Zoran Milanović će danas u Mostaru održati sastanak s rektorom i prorektorima Sveučilišta u Mostaru te održati predavanje na tom sveučilištu. Potom će se susresti s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem, najavili su iz Milanovićeva Ureda u odgovoru na upit HMS-a.

Predsjednik Republike Hrvatske također će se susresti s gradonačelnikom Ljubuškog u tom gradu, a zatim će održati sastanak i radnu večeru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

Zadnjeg dana posjete, u utorak, 13. srpnja, Zoran Milanović će otputovati u Tomislavgrad gdje će se sastati s općinskim načelnikom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije.

Uz to, posjetit će Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek-djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

Slijedi posjeta Livnu, gdje će se Milanović susresti s livanjskim gradonačelnikom i predsjednikom Vlade.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto: Centralna.ba

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.