ZORICA GREGURIĆ: “Ovo nije samo radikalizacija i nesnošljivost, nego podrivanje ustavnog poretka”

19.10.2020. 14:47:00

Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, dobro poznata javnosti po svom zalaganju za dignitet, prava i interese hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, objavila je na Facebooku status u kom se osvrnula na Plenkovićeve izjave kako “govor mržnje” dolazi od branitelja i “ekstremne desnice”. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Plenkoviću ovo je ne samo radikalizacija i nesnošljivost nego i podrivanje ustavnopravnog poretka države Hrvatske kojeg štitiš već petu godinu. Ovaj spomenik je direktna pljuska svakom poštenom Hrvatu i oskvrnuće žrtve naših mučenika koji su svoj život dali za slobodnu, suvernu i nezavisnu Hrvatsku.

Godinama se upozorava kako na spomeniku ovom srpskom ratnom zločincu među ostalim piše da “srpska zastava na srpskoj zemlji stoji”.

Za zločin u Borovu Selu, u kojem je ubijeno 12 hrvatskih redarstvenika, osuđena je samo jedna osoba na tri i pol godine zatvora, a za ubojstvo dviju osoba u splitskoj ratnoj luci Lori izrečena je kazna u ukupnom trajanju od 53 godine, da ne spominjem ostala sramotna suđenja osobito heroju Hrastovu koji je spasio Karlovac. Ovčara rak rana hrvatskog pravosuđa koje za voditelja odjela za istraživanje ratnog zločina u Osijeku postavlja dobrovoljca JNA s kraja 1991!? Toliko u hrvatskom pravosuđu i zaslugama ove Vlade.”

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:facebook

Izvorni autor: Zorica Gregurić/Facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.