Zrinka Ljutić sjajnom drugom vožnjom izjednačila rezultat karijere!

11.02.2024. 16:05:00

Leona Popović je nakon druge vožnje završila je na 25. mjestu

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić osvojila je drugo mjesta na slalomu Svjetskog kupa u andorskom Soldeuu, dok je Leona Popović završila kao 25.

Ljutić je sa startnim brojem 15 nakon prve vožnje boila treća, a u drugoj je otišla stepenicu više. Samo 35 stotinki je dijelilo Ljutić od prve pobjede, a hrvatsko žensko skijanje od prvog trijumfa nakon 18 godina. No, vodeća iz prve vožnje Šveđanka Anna Swenn Larsson je izdržala pritisak i pobijedila. Treća je Amerikanka bila Paula Moltzan (+0.83)

Zrinki je to treće postolje u karijeri, do svojeg prvog postolja došla na kraju prošle sezone trećim mjestom slaloma u češkom Špindlerovom Mlinu, a potom je prije nekoliko tjedana drugim mjestom u slalomu u slovačkoj Jasni ostvarila svoj najbolji plasman karijere. Andorski Soldeu se opet pokazao sretnim za hrvatsko skijanje jer je lani na završnici sezone Popović bila također druga.

Ove sezone Leona Popović je zauzela 25. mjesto s 2.66 sekundi zaostatka.

U poretku slaloma Ljutić je osma s 241 bodom, a Popović 14. sa 159, dok je u ukupnom poretku Zrinka deseta s 380 bodova.

SJAJNU VOŽNJU ZRINKE LJUTIĆ POGLEDAJTE OVDJE.

Izvor: sportklub/Foto: ED JONES Afp

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.