Zubčić nije briljirao: Startao je drugi, pao na 11. poziciju...

07.12.2020. 10:50:00

PRVA VOŽNJA U VELESLALOMU

Subotnja pobjeda u Santa Caterini je najboljem hrvatskom skijašu druga pobjeda u karijeri, a prvu je ostvario u japanskoj Naebi. Može li i danas doći do novog trijumfa?

Nakon što je pokorio konkurenciju u veleslalomu u Santa Caterini u subotu, Filipa Zubčića danas čeka nova utrka. Opet u veleslalomu i opet u talijanskoj Santa Caterini.

Utrka se prvotno trebala održati u nedjelju, ali je otkazana zbog gustog snijega koji je padao cijeli noć i jutro. Uvjeti nisu bili bajni pa organizatori nisu htjeli riskirati. Tijekom dana i noći vrijeme se smirili i stabiliziralo, organizatori su uspjeli pripremiti stazu i sve je spremno za novi veleslalom.

ALPINE SKIING - FIS WC Adelboden
Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Prva vožnja počela je u 10 sati, a Filip je imao startni broj dva. Prvo mjesto zasad drži Marco Odermatt s vremenom 1:04.03, a Filip je sporiji za +1.25. U međuvremenu je pao na deseto mjesto, niz stazu se spustilo 13 skijaša.

Čim je prošao kroz cilj vidjelo se po njegovoj reakciji kako nije zadovoljan prvom vožnjom. Vrata su ovaj put nešto šire postavljena u odnosu na subotu, a to očito nije odgovaralo našem skijašu koji je prije dva dana u puno težim uvjetima došao do pobjede. Imao je nekoliko manjih grešaka, a to je na kraju utjecalo na njegovo vrijeme. 

Subotnja pobjeda u Santa Caterini je najboljem hrvatskom skijašu druga pobjeda u karijeri, a prvu je ostvario u japanskoj Naebi. Osim toga, ima i dva druga mjesta iz Hinterstodera i Adelbodena, a obzirom na formu u posljednje vrijeme, i danas je veliki favorit za postolje. 

Izvor: 24sata/ Foto: Reuters

Izvorni autor: Zdravko Barišić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.