Župan Komadina primio zahvalnice braniteljskih udruga zbog podrške obilježavanju Oluje

24.02.2021. 14:23:00

'ZAJEDNO U RATU-ZAJEDNO U MIRU'

Primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini u srijedu su udruge proizašle iz Domovinskog rata uručile zahvalnicu na suradnji i podršci županije u projektu obilježavanja 25. godišnjice akcije Oluja.

Zahvalnice su županu uručili članovi Izvršnog odbora projekta "Zajedno u ratu-zajedno u miru, 1995. -2020." Željko Selci, Branimir Brnas, Robert Barešić i Perica Prpić u ime udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula" okupila je branitelje iz županije u projektu zajedničkog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. godišnjice vojno-redarstvene operacije "Oluja" prošle godine.

Prpić je u ime udruga izjavio kako su se htjeli zahvaliti županiji na punoj potpori projektu. "Pokazali smo široj javnosti kako uključiti sve dionike društvenog života u jednu akciju te možemo biti primjer ostalima kako se obilježavaju najvažniji praznici u Hrvatskoj", rekao je Prpić. 

Dodao je da se zbog pandemije nisu mogli provesti svi planirani dijelovi projekta, ali i izrazio nadu u nastavak suradnje sa županijom na svim projektima od općeg interesa. 

Župan Komadina ocijenio je da je županija primjer dobre suradnje s udrugama proizašlima iz Domovinskog rata.

Pohvalio je udrugu "Ajkula" na odlično obavljenom složenom zadatku organizacije 25. godišnjice "Oluje", koji je priredila zajedno s drugim udrugama na dostojanstven način kako i priliči Domovinskom ratu.

Inače, prije desetak dana slična zahvalnica uručena je i Gradu Rijeci, supokrovitelju projekta.

U sklopu projekta projekta "Zajedno u ratu-zajedno u miru, 1995. -2020." snimljena je pjesma i video spot.

Na riječkom Korzu je lani u kolovozu održana izložba fotografija "25 godina poslije - ratnici Hrvatskog primorja i Gorskog kotara u Domovinskom ratu" koja je prikazala ratni put postrojbi iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije u Oluji.

Održan je mimohod Korzom i polaganje vijenaca na Mostu hrvatskih branitelja na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: bkk/h/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.