4. ožujka 1993. poginuo Tomislav Ivčić – ‘Stop the war in Croatia’

04.03.2016. 11:04:47

NA DANAŠNJI DAN Na današnji je dan 1993. u prometnoj nesreći u Zagrebu poginuo slavni glazbenik Tomislav Ivčić. Poginuo je zajedno s još troje ljudi. Rođeni Zadranin, Ivčić je u svojoj plodnoj karijeri snimio oko 250 pjesama i održao stotine koncerata. Albumi su mu prodani u milijunima primjeraka, za što je dobio niz zlatnih i platinastih ploča. Već za vrijeme Jugoslavije otvoreno je pokazivao svoje domoljublje što je tada bilo vrlo nepoželjno. Jedan je od rijetkih sa estrade koji se prije prvih demokratskih izbora javno i glasno izrazio da je njegov izbor Hrvatska i HDZ – tada stožerna stranka i pokret hrvatskog naroda protiv jugoslavenskog i srbijanskog šovinizma. Početkom i u najtežim danima Domovinskog rata osobito je popularna bila njegova pjesma “Stop the War in Croatia”, koja je čak i u Australiji bila veliki hit. Na izborima 1993. izabran je za HDZ-ovog zastupnika u Hrvatskom saboru, no poginuo je prije nego je preuzeo dužnost. Pokopan je na zagrebačkom Mirogoju. Tomislav Ivčić – „Stop the war in Croatia“

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.