Ako baci uže za spašavanje Radimiru Čačiću Milan Bandić počiniti će političko samoubojstvo

03.01.2014. 11:20:46

cacicafpgety

Jedva smo ga se riješili, zapravo, Mađari su nas oslobodili najvećeg gnjavatora hrvatske politike, a on se, barem prema pisanju medija, i to uglavnom medija koji ga podržavaju kao što su nekoć podržavali Ivu Sanadera, vraća. Naravno, govorimo o bivšem predsjedniku trgovačko-ekstremne strančice HNS-a, Radimiru Čačiću, kome podršku u povratku, uz legalne ratne profitere iz medija, nudi aktualni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, nekoć najveća žrtva Čačićevih kritičkih opservacija. Da se ne radi o Hrvatskoj sasvim sigurno bismo mogli zaključiti kako je riječ o crnom humoru, međutim, ovo je ipak Hrvatska, država u kojoj je sve moguće pa i to da dva čovjeka koja su se međusobno prezirala završe na koncu zajedno. Naime, nakon što je iz zatvora pušten na dopust navodno se Čačić dogovorio sve s aktualnim gradonačelnikom, navodno je pao dogovor o zajedničkom nastupu na idućim parlamentarnim izborima. Naravno, u Hrvatskoj su se događale i čudnije koalicije, poglavito u vrijeme Ive Sanadera, preživjeli smo ih, međutim, po nevjerojatnoj cijeni, na način da se vjerojatno Hrvatska u ovom stoljeću, unatoč neizmjernom prirodnom bogatstvu, neće oporaviti. Sjećate li se koalcije Ive Sanadera i Milorada Pupovca? Hoće li se Milan Bandić oporaviti nakon što baci uže za spašavanje čovjeku koga više ne žele u stranci koju je navodno osnivao, dakle, HNS-u? Naime, nema dvojbe da se povratku Radimira Čaćića ne raduje pretjerano Vesna Pusić, jedva se HNS oslobodio omče koju je to stranci oko vrata vezao čovjek neviđenih ambicija i gotovo nikakve potpore u javnosti. Vesna Pusić želi mlade ljude u HNS-u s time da ona bude doživotna predsjednica spomenute stranke kao vječna omladinka. Jedan od najomraženijih Hrvata u posljednjih desetak godina najavljuje povratak u politiku koja ionako nije najpopularnije zanimanje u Hrvatskoj, oni koji su imali iluzija da će se s novom godinom promijeniti nešto u političkom životu Hrvatske, dakako, nabolje, očito su bili preveliki optimisti. Što bi Čačić u miraz, osim možda novca, mogao donijeti Milanu Banduću, neprikosnovenom vladaru Zagreba, čovjeku koji izvan metropole, na državnoj razini, ne kotira baš najbolje, što smo vidjeli na posljednjim predsjedničkim izborima prije dvije godine? Neki tvrde da će Milan Bandić pokušati s Čačićem privući podršku za svoju listu onih birača koji gravitiraju ka centru, međutim, kakve veze ima Radimir Čačić, uskoro bivši kažnjenik i zatvorenik, s političkim centrom, zapravo kakve veze ima čovjek koji je skrivio stravičnu prometnu nesreću u Mađarskoj u kojoj su stradale dvije osobe, s elementarnom pristojnošću budući kako ga je tek sud uspio maknuti iz hrvatske Vlade umjesto da sam ode i da se više nikad ne vrati? Kakve veze imaju, naposljetku, glasači Radimra Čačića s biračima Milana Bandića, to su posve dva različita i nepomirljiva, pa čak i u Hrvatskoj, svijeta? Foto: AFP Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.