ANJA ŠIMPRAGA, NAŠI SU 1991. GODINE ODLAZILI IZ SVOJIH RAZORENIH DOMOVA, PJEŠICE, BEZ TRAKTORA I IGDJE IČEGA

08.08.2020. 12:09:00

  Zastupnici SDSS-a opet spominju svoje kolone i traktore - one kojima su odlazili nakon što su razrušili trećinu Hrvatske, pobili 16.000 ljudi, čitavih 5 godina palili, pljačkali, silovali i haračili po dijelu međunarodno priznate države Hrvatske, članice UN-a, rušili crkve, spomenike kulture, bolnice, škole, uništavali sela i gradove, protjerali preko 600.000 Hrvata. Naši su bili sretni ako su žive glave izvukli i u najlonsku vrećicu ponešto strpali za prvu ruku. I nisu po dolasku na slobodno područje Hrvatske nasilno ulazili u njihove kuće (kao Srbi koji su pobjegli poslije 'Bljeska' i 'Oluje' u Vojvodini i Srbiji).

Samo u UNPA zonama Srbi su ubili oko 1.200 hrvatskih građana (Hrvata i drugih, a nisu bili pošteđeni ni Srbi u mješovitim brakovima i njihovi bližnji). Masakrirali su čitave obitelji, pljačkali kuće, progonili i mučili civile koji su ostali ili nisu uspjeli pobjeći na vrijeme i silovali poput barbara.

Misli li tko da su to Hrvati zaboravili?

Počinili su Anjini i Miloradovi sunarodnjaci brojne masovne zločine i masakre - od Tovarnika, Bapske, Sotina, Vukovara, Borova Sela, Borova Naselja, do Voćina, Četekovca, Čojluga, Kusonja, Baćina, Saborskog, Joševice, Skele, Bačuge, Hrvatske Kostajnice, Petrinje, Gline, Saborskog, Slunja, Široke Kule, Škabrnje i stotina drugih mjesta diljem okupiranih područja.

Zato su u vrijeme 'Oluje" (kolovoza 1995. godine) i bježali, jer su većini njih bile krvave ruke, ne do lakata, nego do ramena. I poslije svega kuknjava o "etničkom čišćenju"!?

A mi Hrvati pustili smo ih kao gospodu! Nekažnjeno su otišli! Sjećate li se kako je završilo nakon predaje zločinačkog 21 korpusa u Glini? Nitko zločince koji su više od četiri godine razarali Hrvatsku, klali i ubijali, taknuo nije! Još su se, molim vas lijepo, žalili kako su ih neki od građana "gađali voćem i povrćem" dok su se kretali auto cestom u Srbiju! Ni jedna vojska na svijetu, ni jedna država osim Hrvatske to učinila ne bi! Da su bilo gdje počinili takva zla, skupo bi to platili, ali Hrvati su ih jednostavno pustili a da ih nitko prstom taknuo nije!

Na području bivše SFRJ ta je zločinačka klika predvođena s JNA protjerala iz svojih domova preko 3 milijuna civila, srušila više od 600.000 kuća i stanova, počinila genocid u Vukovaru, Sarajevu i Srebrenici - zlodjela koja su sablaznila svijet! Samo u Hrvatskoj je protjeranih i izbjeglih u zimu 1991. godine bilo preko 500.000 (ne računajući ono koji su pobjegli u druge zemlje), a oni trube o "najvećem etničkom čišćenju Srba na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata"!? Njih na okupiranim područjima u Hrvatskoj u vrijeme 'Oluje' nije ukupno bilo 200.000. Mnogi su ostali - pa kako ih je onda "proterano 250.000?" Kako!? Šire otrovne i besramne laži kako bi prikrili svoje krvave tragove - tu je odgovor.

Znamo koja su sve zvjerstva činili - od klanja preko odsijecanja glava (s kojima su se u Vukovaru našutavali), do rezanja testisa i mlaćenja po genitalijama. Vezivali su i razapinjali naše civile i branitelje za vagone i potom ih ciljali ručnim bacačima. Pravili su opskurne perverzne "predstave" sa seksualnim nastranostima (silujući žene i djevojčice pred muževima, roditeljima, braćom), tjerali očeve i sinove, majke i sinove, braću na seksualne perverzije pod prijetnjom smrti, mjesecima su grupno silovali žene i djevojčice i puštali one koje su zatrudnjele, ali tek onda kad je bilo kasno za pobačaj, kako bi "rađale četnike" (tako su im govorili).

I sve je to ostalo nekažnjeno!

Danas Milorad Pupovac, Dejan Jović, Anja Šimpraga i ostali njihovi suradnici opet šire famu o srpskoj "ugroženosti" Srba u Hrvatskoj. U našoj zemlji živi više od 20 manjina i nitko nije ugrožen osim njih - Srba!

Zanimljiv fenomen koji bi se mogao riješiti samo tako da se one koji vode specijalni rat protiv Hrvatske skine s državne sise i prestane tetošiti. Prije svega SDSS, SNV i one rasističko-šovinističke 'Novosti' koje šire otrovnu mržnju prema hrvatskome narodu i to našim novcem iz proračuna i pod dirigentskom palicom Milorada Pupovca!

Na koga se to Anja Šimpraga žali, koga opominje!? Nisu li njezini sugrađani započeli sa svojim ekstremizmom na masovnim mitinzima još 28. veljače 1989. godine, dok još nigdje nije bilo dr. Franje Tuđmana i HDZ-a? Nisu li? Nisu li se od ljeta 1990. godine naoružavali i na kraju izazvali krvavi rat!? Nisu li!? Misli li ona da su Hrvati i drugi građani ove zemlje kratke pameti i da ne znaju što se događalo!?

Anja Šimpraga, Milorade Pupovac, Dejane Joviću i svi drugi politički predstavnici Srba u Hrvatskoj, red bi bio da jednom shvatite: Svaki pošteni i časni Srbin koji gradi svoju budućnost u Hrvatskoj, neće prema većinskom narodu širiti netrpeljivost i mržnju. Neće se ponašati tako da moli Boga da u Hrvatskoj zavlada suša a u Šumadiji padne kiša. Onog trenutka kad Srbi u većini shvate tu prostu činjenicu - da budućnost u ovoj zemlji mogu graditi jedino u dogovoru i savezu s Hrvatima i drugim narodima a ne sukobljavajući se s njima, sve će samo od sebe doći na svoje mjesto.

Pozdravljam gestu Borisa Miloševića i želim vjerovati da je okrenuo novu stranicu u hrvatsko-srpskim odnosima. Kad je to mogao Svetozar Pribićević prije 92 godine, zašto danas ne bi on? Želim vjerovati i vjerujem u to, kao i mnogi drugi Hrvati.

Daj Bože.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Zlatko Pinter/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.