Bandić i Demo: ”Prihvati li Vlada naš amandman zamolit ćemo branitelje da napuste Savsku”

20.03.2016. 19:47:28

MILAN BANDIĆ i njegova stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti održali su danas konferenciju za novinare povodom sutrašnjeg izglašavanja proračuna ”Drago mi je da će se sutra izglasati proračun. Mi ćemo podržati taj proračun. No htio bih reći da treba paziti na neke stvari. Čuvati dostojanstvo onih koji su gradili ovu zemlju – umirovljenici; čuvati dostojanstvo onih koji su je branili – branitelji i čuvati dostojanstvo najosjetljivije skupine, a to su invalidi. Nadam se da će prihvatiti naše amandmane”, izgovorio je u dahu Milan Bandić, a onda objasnio o amandmanu na proračun koji je uputio u saborsku proceduru: “Pozivam Vladu, na čelu s premijerom, da vrati braniteljima 55 milijuna kuna. Branitelji su prioritet ove zemlje! Ono što me pogodilo kao grom iz vedra neba, to je ukidanje doplatka i pomoći invalidima. Pozivam resorno ministarstvo i Vladu da do izglasavanja proračuna to ‘popeglaju’. Ne mogu vjerovati da je to bio dio sustava, ja mislim da se neko zabunio”, rekao je Bandić. Uz brigu o sadašnjosti Bandić je naglasio da treba računati i o budućnosti. “Država mora računati i na budućnost, a to su mladi, znanost i obrazovanje. Nikad ne smije sići s uma da su ti mladi i obrazovani jedini alat kojim Hrvatska može graditi ovu zemlju.” “Molim još jednom, u ime pameti… Naš klub će dići ruku za proračun, ali invalidi i branitelji ne mogu čekati proračun. To se mora riješiti sutra.” Da su branitelji i invalidi skupina kojoj se iz proračuna ne smije uzimati naglasio je i Miodrag Demo, predsjednik Odbora za ratne veterane. “Hrvatski branitelji invalidi i njihove obitelji, u njih se ne smije dirati. Nije dobro ako se smatramo privilegiranim, a sjedimo u kolicima. Radi odgovornosti prema tim ljudima ja sam podnio amandman. Ako im se ukinu prava, neće biti dobro”, upozorio je Demo dodajući da “trebali smo imati ime ministra branitelja dok se radio proračun”. Svojim znanjem o proračunima pohvalio se zagrebački gradonačelnik koji apelira na vladu da “ne ruše socijalne temelje ove države”, ali i tvrdi da neće nikoga ucjenjivati. “Demokratsku higijenu i praksu u ovoj zemlji treba mijenjati. Nema ultimatuma. Mi ćemo proračun podržati u ime pameti. Ja sam 16 godina radio proračune u Zagrebu, to je pola Hrvatske, znam što je to. Ja nisam farizej, a ni Boško Buha koji baca bombe. Ali apeliram da se uvedu promjene koje smo predložili. To je novac koji se mora naći. Ja sam uvjeren da će naši amandmani proći”, kazao je Bandić. U neformalnom razgovoru nakon press konferencije Bandić i Demo su za Maxporal su kazali da će, bude li usvojen njihov amandman i riješi problem invalidnina, zamoliti branitelje iz Savske da prekinu prosvjed, što bi bio prvi korak u rješavanju braniteljskih problema.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.