BiH: Pet bivših pripadnika HVO privedeno zbog ratnih zločina

03.02.2014. 20:37:06

BiH-Pet-bivsih-pripadnika-HVO-privedeno-zbog-ratnih-zlocina_article

BiH: Pet bivših pripadnika HVO privedeno zbog ratnih zločina SARAJEVO, 3. veljače 2014.(Hina) - Pet osoba uhićeno je u ponedjeljak u Kiseljaku u središnjoj Bosni pod sumnjom da su počinili ratne zločine, a lokalni mediji izvijestili su kako je riječ o nekadašnjim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) među kojima je i jedan djelatni pripadnik oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Glasnogovornica tužiteljstva županije Središnja Bosna Edina Jaganjac potvrdila je kako je privođenje provedeno na temelju naloga tužitelja koji nakon saslušanja kani predložiti određivanje pritvora. "Svi privedeni sumnjiče se za kazneno djelo ratnog zločina protiv zarobljenika", kazala je Jaganjac, no nije potvrdila identitet osumnjičenika. Policija je navodno tragala za još jednim osumnjičenikom, no nije ga pronašla a pretpostavlja se kako je on napustio BiH. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.