'Bivši dečko' počeo je cviliti, jer zna da mu DORH kuca na vrata

24.01.2016. 15:12:58

Za njega ne treba brinuti. Naći će vrlo brzo posao u nekom teatru u Šapcu ili Čačku i opet ćemo čitati- Frljić dobio prvu nagradu za predstavu „Agresija Hrvatske na Srbiju, Crnu Goru i BiH“ Naprosto je nevjerojatno koliko neki misle, kao primjerice Oliver Frljić, intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci (inače poznatiji kao bivši dečko Danijele Trbović), da su važni u slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi, koja im isključivo služi kao „bankomat“, baš kao i jednom Radi Šerbedžiji.

Taj i takav, koji je hrvatsko kulturno zlo i koji na trenutačnu dužnost nije došao po nikakvoj zasluzi, već po političkoj podobnosti, već je kao „mali Ivica“ počeo dijeliti lekcije novoj Vladi Republike Hrvatske, a poglavito uglednim i cijenjenim novoizabranim ministrima, Miji Crnoji (ministru branitelja) i Hasanbegoviću (ministru kulture).

Njihov izbor na tako visoke političke dužnosti ovog je kazališnog amatera bacilo u očaj i depresiju, jer bi se vrlo lako moglo dogoditi da više neće biti u prigodi izvlačiti iznimno velika financijska sredstva iz Ministarstva kulture, ali i niza drugih izvora, za svoje „cirkuske“ točke, u kojima su samo nedostajale divlje životinje koje skaču kroz vatreni kolut.

Ovaj žalosni kulturni diletant najprije je javno, putem medija, pozvao g. Miju Crnoju da i njega upiše u „registar izdajnika“. Kako da ga upiše kad je u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata još pišao u gaće (rođen u Travniku, BiH, 1976.), a ono sve što zna o agresiji Republike Srbije (bivše Jugoslavije) na Hrvatsku i BiH je to da su „ustaše“ napale ove države i da je njegova malenkost čim je prestala obavljati malu i veliku nuždu u pelene od navodno bivših Udbaša (a od koga bi drugoga) dobila zadatak da i putem kulture pljune na sve žrtve koje su ubijali, klali, protjerivali i zatvarali po logorima diljem Srbije i BiH oni za koje se čitavo vrijeme bori, a to su agresori, četnici, izdajice i ratni profiteri, koji su ga za taj njegov sjajno odrađen posao znali dobro i nagraditi.

Njega bi pod hitno trebalo upisati u Registar DORH-a i Uskoka, jer tamo mu je mjesto (za navodne pronevjere i slično.). I malo pomalo, „kulturni nitković“ kojeg su jedino veličali baš takvi kakav je i sam, umislio je da je novi „Nikola Tesla“. Uzalud su hrvatski branitelji i stradalnici protestirali na svaku njegovu akciju. Rezultat je bio da ih je sve poslao u „p…u materinu“ i nastavio tamo gdje je drug Tito stao. Dobio je i niz nagrada i priznanja, sve po onoj – „ja tebi-ti meni“.

Za gospodina Hasanbegovića kaže da je „logičan izbor one politike koja je cijelo vrijeme mandata prošle Vlade radila na destabilizaciji društva, koja je instrumentalizirala braniteljsku populaciju potičući je da krši zakone ove države (valjda misli hrvatske) i koja je, po njegovu skromnu mišljenju, ovoj državi nanijela u miru jednako zlo koliko i velikosrpska agresija u ratu“, rekao je i ostao živ.

Taj i takav „bivši dečko Danijele Trbović“ ismijava se na riječi aktualnog ministra kulture da je Domovinski rat jedini „iz kojeg su Hrvati izašli kao istinski pobjednici“ te optužuje generala Slobodana Praljka za „spektakularno rušenje mostarskog mosta“ i Hrvatsku što je „izvršila agresiju na dio teritorija Bosne i Hercegovine“

Vjerujemo da je došao kraj provincijskoj kulturi „dečka tv voditeljice“ i da će inače ugledno i cijenjeno riječko kazalište odlaskom ovog „dripca“ ponovno disati- hrvatski.

No, za njega ne treba brinuti. Naći će vrlo brzo posao u nekom teatru u Šapcu ili Čačku i opet ćemo čitati- Frljić dobio prvu nagradu za predstavu „Agresija Hrvatske na Srbiju, Crnu Goru i BiH“.

Jadnik bi želio biti „izdajnik“  (istina, nije daleko od toga), ali prvo neka ga malo pročešljaju DORH i Uskok, zbog govora mržnje, uvreda, kleveta, pa sve do financijskih malverzacija, tim više što je relativno malo onih koji su toliko pljuvali i bljuvali po hrvatskim braniteljima i stradalnicima kao ovaj „bivši dečko“.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.