Branitelji Sajmišta sastali se sa saborskim Klubom HSP-AS-a

18.02.2016. 20:10:26

Ivan Tepeš obećao je da će predsjedniku Sabora prenijeti zahtjev Udruge čiji rad godinama podupire, a sve s ciljem da se ne zaboravi Domovinski rat i sačuva istina o njegovim događajima i herojima Udruga hrvatskih branitelja Sajmišta zatražit će od Hrvatskog sabora da u listopadu bude pokrovitelj na Danima branitelja Sajmišta, najavili su u četvrtak predstavnici te Udruge nakon sastanka s Klubom zastupnika HSP-AS-a u Saboru.

Došli smo zatražiti da Sabor bude pokrivitelj programa na temu Život Hrvata u istočnom dijelu Europe, koji će se održati u okviru Dana branitelja Sajmišta, rekao je predsjednik Udruge Nikola Tarle.

Klub su, kaže, informirali o svojim aktivnostima, nakani da prošire Dom branitelja u kojemu skrbe o svojim članovima i stradalnicima.

Potpredsjednik Sabora i predsjednik HSP AS Ivan Tepeš obećao je da će predsjedniku Sabora prenijeti zahtjev Udruge čiji rad godinama podupire, a sve s ciljem da se ne zaboravi Domovinski rat i sačuva istina o njegovim događajima i herojima.

"U Vukovaru su prije ugroženi Hrvati, nego Srbi", ustvrdio je Tarle na novinarsko ustrajavanje da komentira napad trojice mladića srpske nacionalnosti na mladića hrvatske nacionalnosti u Vukovaru.

Navodi da je u vukovarskoj policiji čak 70 do 80 posto zaposlenika srpske nacionalnosti, da u sudstvu, školama, policiji rade ljudi koji žive u Srbiji, a rade u Hrvatskoj.

Tepeš primjećuje kako se o tom napadu nije očitovao ni SDP, ni HNS. "To govori o dvostrukim mjerilima. Napad je osudila Domoljubna koalicija, ne i oni koji su se dignuli na noge zbog govora mržnje, a šute kad se dogodi ovakav incident", rekao je Tepeš.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.