BRANITELJI U AKCIJI: Podigli prijavu protiv Dežulovića, Krstulovića i Ivančića!

23.03.2017. 20:56:44

Koordinacija, između ostalog, traži da se tjedniku Novosti kroz tri godine uskrati financiranje... Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije podnijeli su kaznenu prijavu protiv kolumnista tjednika Novosti, Borisa Dežulovića, Viktora Ivančića i Milorada Krstulovića. “Dežulović, Ivančić i Krstulović su u periodu od ožujka 2016. do siječnja 2017. u nizu tekstova izrazili otvorenu netrpeljivost i mržnju prema hrvatskom narodu, ideji hrvatske državnosti, te prema simbolima RH i nacionalnim blagdanima. Smatramo da su ovakvim ponašanjem ostvarena sva bitna obilježja kaznenih djela javnog poticanja na nasilje i mržnju te povrede ugleda RH. Tražimo da se poduzmu sve zakonom predviđene radnje i da se protiv osumnjičenika pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak. Odgovorni u DORH-u promptno reagiraju po službenoj dužnosti kada je u pitanju podizanje optužnica i progon hrvatskih branitelja, a blagonaklono, ispod oka, promatraju ove devijacije. Na taj način i oni pasivno sudjeluju u blaćenju hrvatske države, hrvatskog naroda, odnosno simbola državnosti za koje su hrvatski branitelji i hrvatski narod podnijeli neizmjernu žrtvu. Tražimo da DORH iskaže istu brzinu i restriktivnost kao i u slučaju verbalnog delikta navijača Torcide na derbiju između Hajduka i Rijeke”, poručio je IvanTurudić. Koordinacija, između ostalog, traži da se tjedniku Novosti kroz tri godine uskrati financiranje…

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.