BRAVO TATA: Zadranin pretukao britanskog padobranca kad mu je dirnuo sina

05.07.2019. 12:14:21

Britanski padobranci, pripadnici Kraljevskih zračnih snaga su, nakon vojnih vježbi NATO-a u Udbini sudjelovali u nizu izgreda u Zadru, gdje su došli na odmor. Jedan takav incident prepričao je predsjednik mjesnog odbora Petrčane Velibor Čubrić. Četiri pijana ili možda drogirana vojnika upala su u dvorište privatne kuće u Petrčanima. U tom trenutku u dvorištu se nalazio trogodišnji dječak, sin vlasnika kuće. Jedan od vojnika prišao je djetetu i pokušao ga dohvatiti. U tom trenutku na njega je nasrnuo djetetov otac i zadao vojniku nekoliko snažnih udaraca. “Tko zna što su oni htjeli s tim djetetom. Možda su se htjeli samo igrati, možda netko od njih kod kuće ima isto dijete i nedostaje mu, a možda su im namjere bile drukčije. Uglavnom, otac djeteta ih je napao i jednoga je dobro izudarao” kazao je Čubrić. Nakon očeva napada četvorica britanskih vojnika udaljila su se iz dvorišta u nepoznatom smjeru. U policiji nisu dobili dojavu o tom događaju. Britanski vojnici došli su na odmor u Zadar iz Udbine, gdje su sudjelovali na međunarodnoj vojnoj vježbi zajedno s drugim pripadnicima NATO-ovih snaga. Dobili su tjedan dana odmora pa je njih stotinjak na području Zadra unajmilo smještaj. Slobodna Dalmacije je objavila da su Britanci sudjelovali u većem broju incidenata, urinirali na ulici, divljali u kafićima, nisu plaćali račune, vulgarno se ponašali prema djevojkama, bili nasilni i narušavali javni red i mir. Petorica su na Prekršajnom sudu u Zadru kažnjena novčanim kaznama, a britansko veleposlanstvo se ispričalo zbog izgreda. “Britanska vojska postavlja najviše standarde ponašanja i očekuje od svojih pripadnika da se tih standarda pridržavaju u svakom trenutku. Svjesni smo medijskih izvještaja u kojima se spominju incidenti iz Zadra. U vezi s tim poduzeta je istraga” rekli su iz britanskog veleposlanstva. M.M. /MP/Foto:britisharmy

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.