ČETNIK KOJI JE BACIO BOMBU NA OBITELJ U BARANJI ZOVE SE DARKO KEDVEŠ!

25.07.2017. 10:40:09

Bačena bomba, dakle pokušaj ubojstva čitave obitelji, između ostalih i bebe stare godinu i pol dana, bila je samo kulminacija terora koji vrši prema sumještanina Za neke informacije koje se pojave u medijskom prostoru, svaki novinar s bar malo odgovornosti se nada kako su izmišljene ili makar preuveličane i zbog traga za punom istinom. Nažalost, ima slučajeva kada se pokaže kako je istina još gora od na prvi pogled senzacionalističkih vijesti ali kad je već takva surova i prijeteća, onda od nje ne smijemo bježati, već se naprotiv s njome moramo suočiti. Jedan portal je objavio vijest kako je na dan državnosti stanoviti D.K.(44) bacio bombu na kuću obitelji Lazar koja je imala izvješenu hrvatsku zastavu. Napad se dogodio u baranjskom mjestu Kneževi Vinogradi. Tokom večeri, saznali smo dodatne informacije o samom počinitelju. Njegovo ime je Darko Kedveš i on je deklarirani četnik. Blažeg izraza od toga ne postoji za osobu koja po izjavama svjedoka, među kojima su i njegove žrtve, mrzi sve hrvatsko. Prezime Kedveš je inače mađarskog porijekla, ali mještani tvrde kako je Darko Kedveš samim time još gorljiviji sljedbenik četničke ideologije pa i prakse. Bačena bomba, dakle pokušaj ubojstva čitave obitelji, između ostalih i bebe stare godinu i pol dana, bila je samo kulminacija terora koji vrši prema sumještanina, i to gotovo isključivo na nacionalnoj osnovi. Ovo nije poziv na linč, već upozorenje kako se istina ne smije skrivati od hrvatske javnosti. Dok se po raznim ljevičarskim medijima broje „za dom spremni“ na spomenicima hrvatskim braniteljima, u mjestima sa srpskom većinom, pogotovo u Baranji i dijelovima Istočne Slavonije, kao i početkom devedesetih, Hrvati i druge manjine žive u strahu. Milorad Pupovac može izdavati svoje biltene svake godine ali neka nam netko u njima pronađe slučaj gdje je Hrvat bacio bombu na srpsku kuću, samo zato jer je srpska, znači iz čiste mržnje. Takav incident bi jamačno završio kao prva vijest na BBC-u i CNN-u. Tako nešto se srećom nije dogodilo. I ne treba. S druge strane, dužni smo pružiti zaštitu Hrvatima koji žive u mjestima gdje poredak Republike Hrvatske nikada nije do kraja uspostavljen. Da stvar bude gora, o Kedvešu se govori da je i ranije ubijao, i to kao mladić u Vukovaru. Ne znamo je li to istina, ali i to je jedna od informacija koje smo dobili. Potrebno je ukinuti zakon o amnestiji i napraviti spisak svih pripadnika srpskih paravojnih postrojbi. Jer tko je mrzio, mrzit će i dalje. A tko je ubijao, činit će to opet. Ne smijemo dopustiti ponavljanje grešaka iz prošlosti. Sa Srbima možemo razgovarati, ali sa četnicima pomirbe nema…

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.