Diljem Hrvatske počinju raditi dežurstveni timovi Hitne pomoći

22.06.2013. 12:51:05

Diljem Hrvatske počinju raditi dežurstveni timovi Hitne pomoći. Ostojić se nada da će biti uspješni kao i prošle godine. Ministar zdravlja Rajko Ostojić izvijestio je da su zbog turističke sezone od jučer na 14 punktova diljem Hrvatske u dežurstvu timovi Hitne pomoći koji će taj poslao raditi do 30. rujna. "Uz timove Hitne pomoći na raspolaganju su i hitni brodski i zračni prijevoz. Apsolutno smo spremni za turističku sezonu. Ne dvojim da je moja služba spremna", istaknuo je ministar Ostojić kada je jutros posjetio tim Hitne medicinske pomoći u Tehničkoj jedinici Dugopolje na autocesti A1 kod Splita. Prošle godine više od 700 intervencija, od toga 22 osobe smrtno stradale Podsjetio je kako je Hitna pomoć prošle godine imala dobre rezultate i više od 700 intervencija, ali da su, nažalost, 22 osobe smrtno stradale. Od poziva do dolaska na mjesto nesreće prosječno vrijeme bilo je 11 minuta i 30 sekundi, a od poziva do dolaska u prvu bolnicu točno 48 minuta, dakle sve unutar 'zlatnog sata', rekao je ministar Ostojić. >>Zagreb: Zbog vrućina 25 posto više intervencija! U hitnom zračnom medicinskom prijevozu sudjeluje helikopter Oružanih snaga RH s vojnim zrakoplovnim osobljem i timom hitne medicinske pomoći. Tijekom prošle turističke sezone bila su 162 hitna zračna medicinska leta, u kojima su zbrinuta 184 pacijenta. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.