Dinamo na penale svladao Hajduk i osvojio Superkup!

07.07.2013. 09:06:53

Dinamo je s 5:2 (1:1) svladao Hajduk i osvojio Superkup nakon penala. Svi su modri igrači bili precizni, a kod Hajduka su promašili Jozinović i Tomičić.

Nogometaši Dinama su nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca slavili u Superkupu 5:2 (1:1). Argentinac Migliore obranio je jednu lotu, jednu su bijeli promašili. Treneri obje momčadi nisu imali na raspolaganju sve svoje igrače, Jurčić je bio bez Sammira, Beqiraja, Rukavine, Leke, virozu je dobio i Vrsaljko, a i Tudor je bio bez nekoliko svojih igrača, s time da je Maloču ostavi ona klupi računajući da će biti prodan, pa je radije uigravao Milića i Milovića. Hrabri Splićani Mladi Hajduk dobro je parirao Dinamu u prvih pola sata, plavi su se malo tražili. U takvoj igri Hajduk je nakon greške zadnje linije plavih dobio veliku priliku, sam je na Migliorea išao Pašalić, ali je Argentinac na vratima Dinama odlično reagirao. Dinamo je poveo u 34. minuti, Soudani je krasnim malonogometnim podvaljivanjem izbacio Čop u matnu situaciju, a plavi napadač sigurno je zabio svom nekadašnjem klubu. Modri promašivali Dinamo je mogao na odmor i s većom prednosti, sad je Čop bio asistent, a prilici je bio Junior Fernandes. No, Čileanac koji je stigao iz Bayer Leverkusena izbio je sam pred Kalinića, pokušao ga lagano prebaciti, ali nije uspio. Nakon prvih 45 minuta treba biti zadovoljan viđenim, s obzirom na to da su momčadi još u “debelim” pripremama, da, pogotovu kod Dinama, ima dosta novih igrača, bio je to dosta dobar nogomet. Fernandes i pogotovu Soudani pokazali su dosta, Migliore je skinuo “zicera” i kad se još uigraju mogla bi to biti zanimljiva momčad. Ali, mogao bi to biti i Hajduk, dobro se nosio s plavima u tih prvih 45 minuta. Počeo je Hajduk solidno i u nastavku, no onda su u samo dvije minute (58. i 59.) plavi imali dvije velike prilike, prvo je Fernandes asistirao Soudaniju koji je tukao pored vratnice, a onda Soudani, bio je sebičan, nije vratio asistenciju Čileancu koji je bio sam. Kasnije je pokušao i Čop iskosa, ali je bio neprecizan. No, do gola je stigao Hajduk nakon što je Addy srušio Kouassija. Iz jedanaesterca je precizan bio Caktaš. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.