Djeci hrvatskih branitelja stipendije sljedeći tjedan

17.06.2015. 09:24:49

Obitelji djece hrvatskih branitelja nezadovoljne su zato što je nastava završila, a njihova djeca još nisu dobila stipendije. Ministar Matić kaže da ništa nije namjerno, pitanje je tehničke prirode. Čekali su da im najveći dioničar uplati dividendu u Fond hrvatskih branitelja. Imam dobre vijesti, 19. nam HANFA pušta novce u opticaj i već sljedeći tjedan će biti objavljena rang lista i srednjoškolci i studenti će dobiti ugovore na kućnu adresu, nama vratiti, i ići će isplata, kaže Matić. No umjesto dosadašnjih 37 milijuna kuna, u Fond će se sliti 17 milijuna pa će stipendije za učenike iznositi 200 kuna mjesečno, za studente 500, a za poslijediplomante ostaje 6 tisuća kuna. No, za obitelji to čekanje od godine dana nema opravdanja. Neka oni sa odmakom od godinu dana primaju plaću, poručuje jedna majka. Nakon otklanjanja tehničkih problema, oko 7 tisuća djece hrvatskih branitelja dočekat će stipendiju, iako znatno smanjenu. [video width="640" height="480" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/HRT-Djeci-hrvatskih-branitelja-stipendije-sljedeći-tjedan.mp4"][/video]

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.