DORH i Tužiteljstvo BiH nastavljaju dobru suradnju oko ratnih zločina

05.11.2015. 19:57:35

Izaslanstvo Tužiteljstva BiH predvodio je glavni tužitelj Goran Salihović, a ono Posebnog odjela za ratne zločine pri DORH-u Mladen Bajić Državno odvjetništvo Hrvatske (DORH) i Tužiteljstvo BiH trebaju nastaviti dosadašnju dobru suradnju u procesuiranju slučajeva ratnih zločina ali i svih drugih složenih kaznenih djela, zaključili su u četvrtak na sastanku u Sarajevu održanom iza zatvorenih vrata predstavnici DORH-a i Tužiteljstva BiH. Izaslanstvo Tužiteljstva BiH predvodio je glavni tužitelj Goran Salihović, a ono Posebnog odjela za ratne zločine pri DORH-u Mladen Bajić. Kako se navodi u priopćenju, razmotrili su zajedničku suradnju u procesuiranju predmeta ratnih zločina i prekograničnog kriminala, a posebice slučajeva u kojima se osumnjičeni, dokazi i svjedoci nalaze na području obje države. Ocjena je kako procesuiranje ovih predmeta zahtjeva intenzivnu i kontinuiranu suradnju i stalne kontakte te koordinaciju. Na sastanku je bilo riječi i o predmetima ratnih zločina, u kojima se osumnjičeni ili optuženi nalaze u Hrvatskoj te o potrebi procesuiranja ovih predmeta. U priopćenju se ističe kako DORH i Tužiteljstvo BiH uspješno surađuju već više od deset godina te kako će se s takvom suradnjom nastaviti, pri čemu je posebice važno ostvarivanje dobrih rezultata u kaznenom progonu počinitelja ratnih zločina.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.