Ekshumirani posmrtni ostaci šest osoba na području Delnica

05.10.2018. 12:32:45

Ministarstvo hrvatskih branitelja 1. listopada 2018. godine započelo je i provelo terensko istraživanje te ekshumaciju na lokaciji Dragomalj, u Brodu na Kupi na području grada Delnica.

Temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja i prikupljenih vlastitih saznanja, utvrđeno je kako se na lokaciji Dragomalj, odnosno u jami poznatoj pod nazivom Propadna jama, nalaze posmrtni ostaci žrtava Drugog svjetskog rata. Uprava za zatočene i nestale provela je postupak ekshumacije posmrtnih ostataka iz jame prilikom čega su ekshumirani posmrtni ostaci najmanje šest osoba koji su prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu na daljnju obradu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.