EKSPLOZIJA U VOJARNI KOD KNINA: Ozlijeđeni pirotehničari!

10.07.2013. 16:43:49

Tri su pirotehničara ozlijeđena u eksploziji zaostalih mina u vojarni u mjestu Pađene kod Knina. Do eksplozije je došlo oko 10:40 sati prilikom čišćenja i sanacije terena. U nekontroliranoj eksploziji kod Vojnog skladišnog kompleksa Pađena ozlijeđena su tri pirotehničara - pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, od kojih je jedan, prema prvim informacijama, zadobio teže, a dvojica lakše tjelesne ozljede, priopćio je MORH. >> Visoke temperature uzrokovale manje eksplozije kod Knina Sva trojica pirotehničara, Marko Odžak, Dalibor Batinić, Davor Perković, zbrinuta su u kninskoj bolnici.

Do nekontrolirane eksplozije zaostalog minsko eksplozivnog sredstva, koje se nalazilo u visokom raslinju u skladišnom kompleksu došlo je oko 10:40 sati.

Ravnatelj kninske Opće bolnice 'Hrvatski ponos' Oliver Ojdanić potvrdio je kako su dvojica od trojice ozlijeđenih zadržani u bolnici. Jedan je hospitaliziran s lakšim ozljedama i nalazi se u sobi, dok je druga zadobila teške ozljede i trenutačno je na operaciji', kazao je Ojdanić. Teško ozlijeđenom pirotehničaru, Marku Odžaku, stradali su ekstremiteti i o tijeku njegovog zdravstvenog stanja ovisit će hoće li biti prebačen u Zagreb. Lakše ranjeni pirotehničar, Davor Perković koji je također zadržan u bolnici, zadobio je površinske ozljede kože.

'Nakon ukazane hitne medicinske pomoći od strane medicinskog osoblja OS RH koje pružaju kontinuiranu zdravstvenu potporu razminiranju, trojica stradalih pirotehničara, nadnarednik Dalibor Batinić, skupnik Marko Odžak i vojnik Davor Perković su kolima hitne pomoći OS RH prebačeni u kninsku bolnicu. Nakon saznanja o izvanrednom događaju u Pađene je upućen zapovjednik Zapovjedništva za potporu general bojnik Mate Ostović sa suradnicima kako bi utvrdili okolnosti nastanka ovog izvanrednog događaja', priopćio je MORH.

Vojarna Pađane nalazi se 12 kilometara od Knina, a 2011. godine u njoj je izbio požar koji je zahvatio svih 11 skladišnih hangara u kojima se u tom trenutku nalazilo 1.800 tona zaostalih granata i streljiva. (I.D. / Š.V. / Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.