Evo o što su se ogriješili srpski ekstremisti s Milicom Đurđević Stamenkovski

07.06.2022. 09:33:00

Kakko smo pisali: U ranim jutarnjim satima, 05. 06. 2022. godine, Milica Đurđević Stamenkovski i njezini “zavetnici” već su jednom bili u Jasenovcu na nekom obredu, nakon čega su otišli u tzv. Republiku Srpsku i posjetili Dodikovu Donju Gradinu. Ubrzo su se još jednom pokušali vratiti u našu državu, no, ovoga puta to im nije uspjelo…krenula je niškom specijalcu Jovanu Ćulibrku u Pakrac. 

Milica ‘Zavetnica’ je zastupnica u Skupštini Srbije, a u tijesnoj utrci za “titulu” prve cajke beogradske politike zamalo je pobjedila Dačićevu starletu Anu Cicu Grozdanović, koja barem za sada - ne švrlja Hrvatskom. (https://portal.braniteljski-forum.com/blog/novosti/kod-jasenovca-zabranjen-ulazak-u-hrvatsku-za-dvanaestero-srpskih-ekstremista), na narečene okolnosti zatražili smo službeni odgovor:
 Iz PU Sisačko - moslavačke uprave zaprimili smo slijedeće priopćenje

Poštovani,
 
vezano uz Vaš upit želimo Vas izvijestiti da je Milici Đurđević Stamenkovski, zajedno s još jedanaest osoba, državljana Srbije, odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku na GP Jasenovac i to temeljem članka 50. Zakona o strancima. Razlog odbijanja je kršenje uvjeta za ulazak propisanih Zakonikom o schengenskim granicama budući su ranije istog dana ušli u Hrvatsku na GP Bajakovo, ali ne sa svrhom koju su naveli.

Odbijanje ulaska državljanina treće zemlje u Republiku Hrvatsku

Članak 50.

(1) Državljaninu treće zemlje koji ne ispunjava uvjete za ulazak propisane Zakonikom o schengenskim granicama odbit će se ulazak u Republiku Hrvatsku o čemu Ministarstvo, putem policijske postaje nadležne za kontrolu prelaska državne granice, donosi rješenje.

(2) Rješenje iz stavka 1. ovoga članka donosi se bez saslušanja državljanina treće zemlje, osim ako se radi o maloljetniku bez pratnje.

(3) Protiv rješenja iz stavka 1. ovoga članka nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor.

(4) Ako odlazak državljanina treće zemlje iz stavka 1. ovoga članka s graničnog prijelaza u treću zemlju nije moguć ni nakon osam dana od dana dolaska na granični prijelaz, primijenit će se mjere za osiguranje povratka.

(5) Ministar pravilnikom propisuje način postupanja prema državljanima trećih zemalja te izgled i sadržaj obrasca rješenja o odbijanju ulaska i tehničkim uvjetima za boravak na graničnom prijelazu. (Zakon o strancima )

U priopćenju se navodi da je izaslanstvo parlamentarnih zastupnika 'Zavetnika', "bilo u pratnji određenih vozila tijekom cijelog puta u Jasenovac", a da je to uočeno tijekom boravka u samostanu u Jasenovcu, ali i kasnije, na putu prema Donjoj Gradini.

"Riječ je o brutalnoj političkoj represiji nad poslanicima Srpske stranke Zavetnici, koji na ovaj način krše osnovna prava i onemogućuju slobodu kretanja isključivo zbog svojih političkih stavova. Očito je da su neki u Zagrebu jako uznemireni što se 'Zavetnici' bore za interese i prava svoje zemlje, srpskog naroda, pa nas na ovaj način pokušavaju zastrašiti i ušutkati", navodi se u priopćenju.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.