Fašisti-četnici obnavljaju sjećanja na 1992. i najavljuju Veliku Srbiju?

14.03.2016. 13:06:31

Bosna i Hercegovina donijela je i zakon kojim se kažnjavaju oni koji odlaze na strana ratišta. Na optuženičkim klupama našli su se svi oni koji su se ili spremali u Siriju ili se vratili iz Sirije Ravnogorci koji slave i veličaju Dražu Mihailovića nisu prijetnja po nacionalnu sigurnost države Bosne i Hercegovine, ali su prijetnja vehabije i selefije koji odlaze na ratište u Siriju. Prijetnja po nacionalnu sigurnost BiH nisu ni Srbi koji odlaze na ratište u Ukrajinu.
SIPA, na čijem je čelu osuđeni direktor Goran Zubac marljivo radi na prikupljanju podataka o prvima koji odlaze na istok, dok podatke o onima koji su se pridružili ruskim separatistim, navodno, nemaju. Zanimljivo! Ali, pametnom dosta. Više od stotinu pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta jučer se okupilo u centru Višegrada, obučeni u crna odijela, sa šubarama i kokardama, dugih neurednih brada. Isti folklor kao i krvave 1992. godine kada su kretali u klanja, silovanja i protjerivanja Bošnjaka iz Višegrada. Policija nije reagirala. Bit će da su uredno najavili okupljanje. U skladu sa zakonom. Nije bilo ni SIPA-e u blizini. Jer četnici koji baštine Dražinu tradiciju su miroljubivi. Nikome ništa ne rade (sada) osim što unose nemir i strah među ono malo Bošnjaka što se vratilo na svoja ognjišta, i svakim svojim okupljanjem podsjete na Drinu koja je krvava tekla, na spaljene ljude u Pionirskoj ulici, na zločinca Milana Lukića… Bosna i Hercegovina pridružila se koaliciji zemalja koje se bore protiv ISIL-a.
Bošnjaci koji su najveće žrtve u ovoj zemlji, koji su doživjeli genocide znaju kakvo je zlo kada netko ubija u ime izmišljenih ideologija, skrivajući se pri tome iza vjere. Bošnjaci-muslimani znaju da islam nema nikakve veze s onim što čini projektirani ISIL. Bošnjaci-muslimani ne trebaju se nikada i nikome pravdati i ispričavati za ono što tamo neki ISIL čini. Ali, Bošnjacima se trabaju opravdavati i ispričavati svi oni koji su ih ubijali, i koji, i danas četničkom ikonografijom “prijete” da bi se krvava prošlost mogla ponoviti. Svi zaboravaljaju film “Gori vatra” koji između ostalih, nosi u sebi i antologijsku istinitu s poruku, u dijalogu predstavnika međunarodne zajednice i općinskog načelnika Bošnjaka: Š…. jesam, ali terorist nisam”. Bošnjaci najbolje znaju kako je to kada te ubijaju samo zato što si drugačiji. Zbog toga i jesu svim srcem dio koalicije protiv ISIL-a. Nevini ne smiju stradati, ni zbog kakvih ideologija, ciljeva, nafte, novca… Bosna i Hercegovina donijela je i zakon kojim se kažnjavaju oni koji odlaze na strana ratišta. Na optuženičkim klupama našli su se svi oni koji su se ili spremali u Siriju ili se vratili iz Sirije. Pravedno je zaustaviti mlade da ginu na stranim ratištima. I kazniti one koji vrbuju mlade i usmjeravaju ih krivim putem.
Ali, zašto onda nema i zakona koji će zabraniti djelovanje fašističkih i neofašističkih organizacija u BiH? Zato što stranke iz Republike Srpske nisu željele podržati njegovo usvajanje u Parlamentu BiH. Šta nam to govori? Da im odgovara imati Ravnogorski četnički pokret koji će legalno djelovati, i biti njihova produžena ruka pa ionako izluđenom narodu govoriti ono što političari baš i ne smiju- rat nije stao, ponovo bi moglo biti krvoprolića, idemo praviti veliku Srbiju. Za to vrijeme, teze se olako mijenjaju. Gdje god se vidi 'harf' ispisan ili na majici ili na slici kreće hajka. Histerija protiv svega što je islam, i asocira na islam. Gdje god se što dogodi ili samo vidi, odmah se kvalificira kao terorizam! Mnogi su u BiH shvatili da je to sada najprofitabilnije, a posebno kod predstavnika međunarodne zajednice u našoj zemlji. Ima i onih koji se na visokim pozicijama održavaju upravo zahvaljujući “borbi protiv terorizma”. Tako se i jučer u danu kada se paravojna formacija, a ne grupa “olinjalih četnika” postrojavala usred Višegrada, što nijednog trena nije zabrinulo obavještajne i policijske sigurnosne agencije provela akcija “Beneluks”. SIPA objavila da su uhićennja zbog terorizma, a marljivi i precizini Šveđani ih ismijali pa poručili da se radi o kriminalnim bandama, a ne terorizmu. Jesu li to SIPA i Tužiteljstvo BiH u cijeloj ovoj histeriji borbe protiv terorizma, upada u Maoče i uhićenja likova s majicama na kojima je otisnut pečat poslanika Muhammeda toliko zaslijepili, pa im je sve što odrade sada megapopularni terorizam. Zakona nemamo, neće ga podržati stranke iz RS-a, jer zdušno pomažu paravojnu formaciju koja je jučer u Višegradu imala reprizu iz 1992. godine. Mogao bi visoki predstavnik Valentin Inzko, koji se osim čestitke damama za '8. mart' gotovo i ne oglašava, iskoristiti ovlasti koje ima pa makar nametnuti ovaj zakon o zabrani djelovanja fašističkih organizacija. Ako je prijetnja BiH, Europi i svijetu terorizam, prijetnja su ništa manja i fašisti-četnici, oni jučerašnji iz Višegrada, piše Hazud.hr.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.