Florida: 12-godišnjakinja se pokušala ubiti, roditelji tužili školu jer su joj tamo govorili da može biti dječak

30.01.2022. 15:30:00

Roditelji 12-godišnje djevojčice iz Floride tužili su školu koju curica pohađa, tvrdeći da su školski djelatnici tajno poticali tzv. “rodnu zbunjenost” djeteta. Djevojčica je na kraju pokušala počiniti samoubojstvo, uvjerena da se trebala roditi kao dječak – prenosi Breitbart.

Roditelji na Floridi podnijeli su tužbu protiv škole Clay County, tvrdeći da je njihova 12-godišnja kći pokušala samoubojstvo nakon što je mjesecima imala tajne sastanke sa školskom savjetnicom koja je pospješivala “rodnu zbunjenost” djevojčice, tvrdeći joj da se može identificirati kao dječak.

U priopćenju za javnost, Child & Parental Rights Campaign, Inc. (CPRC-C) objavila je tužbu podnesenu Okružnom sudu na Floridi u ime obitelji Perez. U tužbi stoji da su djelatnici Clay County Schools i Osnovne škole Paterson potajno pospješili “rodnu zbunjenost” njihove mlade kćeri “do te mjere da je pokušala počiniti samoubojstvo”.

“…školski službenici održavali su tajne sastanke s njihovom kćeri identificirajući djevojčicu kao dječaka u vremenu kada je njihova 12-godišnja kći počela izražavati ‘rodnu zbunjenost’ u školi.” – navodi se, između ostalog, u tužbi.

Djevojčica pokušala počiniti samoubojstvo dvaput u dva dana

CPR-C, neprofitna odvjetnička tvrtka, navodi da je gospodina i gospođu Perez nazvala školska savjetnica u osnovnoj školi Paterson 5. siječnja. Obavijestila ih je da moraju odmah doći u školu kako bi razgovarali o njihovoj kćeri. Djevojčica pohađa šesti razred.

Kada su stigli u školu, roditelji su čekali 20 minuta. Na kraju su se sastali s ravnateljem, pomoćnikom ravnatelja, policijskim službenikom okruga Clay i savjetnicom. Tada su ih obavijestili da je njihova 12-godišnja kći pokušala počiniti samoubojstvo u školi, dva puta u dva dana.

“Šokirani, roditelji su pitali zašto se to dogodilo”, navodi odvjetnički ured. “Školska je savjetnica odgovorila da je to zbog problema spolnog identiteta djeteta. Naime, znali su da se njezini roditelji neće s tim složiti zbog njihovih katoličkih uvjerenja. Prije incidenta, djevojčica nije pokazivala nikakve znakove ‘rodne zbunjenosti’ ili dovodila u pitanje svoj biološki identitet kao djevojčice.

Školska je savjetnica tada otkrila da se svaki tjedan, u razdoblju od četiri mjeseca, sastajala s djevojčicom, vezano za ‘rodnu zbunjenost’ mlade djevojke. O tome nije obavijestila njezine roditelje”, naveo je CPR-C.

“Voditelji škole poticali su druge učenike i osoblje da o toj mladoj djevojčici govore kao o dječaku. Dali su joj i novo ime.”
Tajili sastanke jer su roditelji djevojčice katolici

“Kada su roditelji iznijeli činjenicu da nisu bili obaviješteni o tajnim sastancima između njihove kćeri i savjetnice, iz škole su se pravdali “problemima s povjerljivošću” koji ih sprječavaju da informiraju roditelje. Naime, povjerljivost djeteta zaštićena je od roditelja sve dok se ne utvrdi da predstavlja opasnost za sebe ili druge.” – stoji dalje u izvješću.

“Ova odluka tiče se mentalnog i fizičkog zdravlja djevojčice. Školsko osoblje nije kvalificirano, nije kompetentno i nije ovlašteno donositi odluke bez suglasnosti roditelja. Roditeljima nije pružena niti prilika da odvedu kćer u bolnicu”, rekla je Vernadette Broyles, predsjednica CPR-C.

Djevojčica je zadržana na hitnoj pomoći lokalne bolnice do ranog jutra, a zatim premještena na Odjel bihevioralnog zdravlja Dječje bolnice Wolfson, gdje je ostala do 12. siječnja, kada je puštena pod brigu svojih roditelja.

“To je bila noćna mora za nas”, rekao je Perez za Action News Jax, dodajući da se “uvrijedio” tvrdnjom savjetnice da njegova kći ne želi da njezini roditelji znaju za njezinu navodnu rodnu krizu zbog njihove katoličke vjere.

“To nema nikakve veze s tim”, rekao je. “Čak ni ne znam razumije li ona našu vjeru. Očito nije još upoznata dovoljno s njom. Naša je vjera, vjera bezuvjetne ljubavi prema našoj djeci.”

Školski dužnosnici uzurpiraju prava roditelja

Odvjetnica za CPR-C Mary McAlister rekla je: “Opet imamo primjer gdje školski dužnosnici u Floridi uzurpiraju prava roditelja jer vjeruju da su sposobniji za odgoj djece od njihovih roditelja. Roditeljska su prava među našim najvažnijim ustavom zaštićenim pravima i ključna su za integritet našeg javnog školskog sustava obrazovanja.

CPR-C je izjavio u priopćenju o slučaju: “Petljanje u pitanja ‘rodne zbunjenosti’ i neidentificiranja djeteta s njegovom biološkom stvarnošću ozbiljno ugrožava mentalno zdravlje. Školsko osoblje nije ni kompetentno, ni kvalificirano ni ovlašteno donositi takve odluke. Osoblje škole svojim je postupkom ugrozilo život ovog djeteta.”

“Školski službenici pokazali su potpuno zanemarivanje prava i uvjerenja roditelja. Tajne i neovlaštene radnje škole lišile su ove roditelje prava da budu obaviješteni o tome što se događa s njihovom kćeri u vezi s ozbiljnim problemom mentalnog zdravlja i njihove sposobnosti da svom djetetu pruže potrebnu pomoć. Ukratko, oduzeli su ovim roditeljima pravo i mogućnost da zaštite svoje dijete.”

Na CPR-C-ovoj web stranici objašnjeno je da je odvjetnička tvrtka osnovana “kako bi odgovorila na radikalnu novu ideologiju koja je zahvatila obitelji i prijeti dobrobiti djece. Kao i temeljnom pravu roditelja da usmjeravaju brigu, obrazovanje i odgoj svoje djece”.

Djecu se navodi da povjeruju u neistine, da bi mogla biti rođena u krivom tijelu“, navodi ured, dodajući:

“Ova ideologija nastoji zamijeniti biološku stvarnost umjetnim društvenim konstruktom poznatim kao “rodni identitet” koji promiče neznanstvene, neprovjerene postupke koji djeci mijenjaju život. Zbog toga se na djeci iz čisto psiholoških razloga provode nepovratne kemijske i kirurške intervencije”.

“Škole i državni dužnosnici postupaju pogrešno, a možda i protuzakonito, kada se miješaju u odnos roditelja i djece u ime podupiranja poremećenih osjećaja djece o svom spolu”, navode iz odvjetničkog ureda.” – zaključili su.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: mz/ Foto: Depositphotos

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.