FOTO: BRANITELJSKI PORTAL EKSKLUZIVNO- IZ ŽIROVCA KOD DVORA NA UNI- U VUKOVARU SAM SE BORIO PROTIV USTAŠA

10.08.2013. 22:44:46

Autobus  registarskih oznaka NS 095-HN iz Srbije je došao sa oko 15-estak osoba od toga nekolicina muškaraca i ostalo žene i nekoliko djece, autobus u pratnji hrvatske policije kako temeljne tako interventne i  krim policije.

U Dvoru je autobus zadržan gdje je izdvojen Željko Vukelić i policija je sa njim u PP Dvor imala određene postupke i razgovore.

 Nakon toga autobus u koji je ušao Vukelić zaputio se i dalje pod pratnjom policije u Žirovac.

Točno u 16,15 autobus stiže u Žirovac gdje je u Žirovcu u crkvi započela liturgija koja je trajala oko samo pola sata.

 Liturgiju nije služio svećenik iz Žirovca već je za tu liturgiju angažiran svećenik iz Kostajnice.

 Nakon kratke liturgije nije bilo nikakvog polaganja vijenaca niti paljenja svijeća te nikakvih drugih aktivnosti izvan crkve.

Izgledalo je da se svi putnici nakon liturgije žele malo odmoriti sa tim da ih je većina bila u autobusu ne izlazeći vani.

 Oko 18,15 ušli su svi u autobus i i autobus je krenuo dolinom rijeke Une od Dvora prema Kostajnici.

Nekolicina hrvatskih medija kao i HRT došli su zabilježiti ovaj dolazak u Žirovac.

 -Na pitanje novinara Braniteljskog portala što zapravo želi postići svojim dolaskom srpski diverzant Vukelić odgovara, da on crpi sve podatke i spoznaje iz Veritasa Save Štrbca..

-Jedan od prisutnih putnika se ubacio sam u razgovor i izjavio da je on ranjen kao tenkist u Vukovaru i da se u Vukovaru borio protiv Ustaša, spominjući pri tom vidno uzrujan  pogibiju njegovog generala Bratića.

Autobusom iz Srbije također je došao i predsjednik ratnih veterana Srbije izvjesni Mile Milošević

Dok ovo pišemo autobus prolazi kroz Kozibrod u domovinskom ratu teško stradalo Hrvatsko selo.

 Autobus i dalje na njegovom putu prati više vozila Hrvatske policije.

 Autobus je prošao Hrvatsku Kostajnicu i nije prešao u Bosanski Novi već je sada na cesti između Hrvatske Kostajnice i Une.

 Kada iziđe na autcestu tada smo sigurni da je autobus sa srpskim diverzantima i tenkistima koji su učestvovali u agresiji na Hrvatsku van naše Hrvatske.

 Na pisanje Slobodne Dalmacije a pod naslovom "Ministarstvo branitelja i općinski načelnik: Pustite Srbe da odaju počast poginulima",! Ivica Pandža Orkan za Braniteljski portal ogorčeno je izjavio kao čovjek iz savjeta ministra hrvatskih Branitelja, da mu je neshvatljivo da ministar Matić ne zna za ništa.

Ja sam osobno upozorio na sastanku savjeta sa ministrom  ministra hrvatskih Branitelja Predraga Matića Freda još u mjesecu ožujku ove godine o aktivnostima srpskog divertanta Željka Vukelića i njegovim namjerama.

Ministar Predrag Matić tražio je da mu se to sve dostavi u pisanom obliku što sam u opširnom dopisu i uradio pojašnjavajući sve rečeno na sastanku do u detalje.

Tom prilikom je minisrar Matić osobno zamoljen da o svemu dalje obavijesti ministra MUP- RH-e Ranka Ostojića.

U posjedu sam toga dokumenta i kojega je potpisao osobno ministar Matić i koji je nadalje uputćen ministru Ranku Ostojiću i dr. znanosti Draganu Lozančiću ravnatelju SOA-e.

Tim se dokazuje da je Ministar Matić osobno upoznat  od strane mene kao predsjednika Agencije za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba, sa svim ovim što se danas događa kao i MUP RH i SOA..

Nikako nije točno da ministarstvo nije upoznato sa svim aktivnostima Željka Vukelića srpskog diverzanta komandira voda i ranjenog teroriste nastavlja dalje Ivica Pandža Orkan.

 Zanimljivo je za napomenuti nekoliko stvari koje su nejasne i postaviti pitanje Ministru hrvatskih Branitelja Predragu Matiću Fredu.

 -Zašto se u slobodnoj dalmaciji u priopćenju ministarstva hrvatskih branitelja ne spominje sastanak u ožujku mjesecu gdje je Matić dokumentirano bio upoznat sa aktivnostima srpskog diverzanta što Pandža  potkrepljuje dokazima.

-Nadalje se postavlja pitanje:Koliko se zapravo ministar Matić savjetuje sa svojim pomno odabranim savjetom koji je sam birao i kada je zadnji službeni sastanak cijeloga savjeta održan?.

-Kada je Matić poslušao ili usvojio prijedlog nekoga iz "svoga" savjeta?

- Koliko je savjetnika(niti jedan) sa Matićem došlo u Knin na proslavu Hrvatske POBJEDE- nad srbočetničkim agresorom, za razliku od -predsjednika RH Ive Josipovića sa kojim su došli svi njegovi savjetnici za pitanja hrvatskih branitelja.

- Kako ministarstvo hrvatskih branitelja može davati skoro pa suglasnost da se dozvoli podizanje spomenika u Žirovcu kada za to nikako nije niti načelnik te općine Nikola Arbutina a niti SDSS pita se Ivica Orkan Pandža.

Galerija: BRANITELJSKI PORTAL EKSKLUZIVNO- IZ ŽIROVCA KOD DVORA NA UNI- U VUKOVARU SAM SE BORIO PROTIV USTAŠA

zirovac1 zirovac2 zirovac3 zirovac4 zirovac5

CITIRAMO IZJAVU MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA KOJU SU DALI ZA SLOBODNU DALMACIJU

Prije svega, želimo istaknuti kako su i za Ministarstvo branitelja i za Vladu RH u cijelosti sve žrtve jednake u svojoj patnji, svom stradanju, svojoj smrti. I sve žrtve jednako zaslužuju dostojanstveno grobno mjesto, mjesto komemoracije te mjesto u sjećanju svih nas jer je njihova smrt opomena nama za budućnost. I pritom uopće nije važna njihova nacionalna, politička, ideološka ili vjerska opredijeljenost. Ono što je važno jest da se radi o poginulim osobama koje zaslužuju naš pijetet - stoji u dopisu iz Ministarstva branitelja koji potpisuje Boris Budimir.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.