(FOTO) Ugašen požar u Studentskom domu Cvjetno naselje: Ozlijeđene tri osobe

22.02.2017. 20:36:59

U Studentskom domu Cvjetno naselje oko 15 sati izbio je požar. Požar je izbio u paviljonu broj 4. Požar je gasilo osam vatrogasnih vozila sa 26 vatrogasca. Studenti su iz sigurnosnih razloga morali napustiti dom, javlja Nova TV. Požar je izbio u kuhinji u četvrtom paviljonu te se proširio na fasadu. Nekoliko osoba je zatražilo liječničku pomoć jer se nagutalo dima. “U požaru su ozlijeđene tri osobe kojima je pružena hitna medicinska pomoć. Požar je ugašen, a točan uzrok utvrdit će se nakon što službenici zagrebačke Policijske uprave obave očevid”, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama Požar je ubrzo ugašen. Prilikom gašenja požara ozlijeđena je i jedna prolaznica pod okolnostima koje se još utvrđuju. Student Franko Baković kazao je za Novu TV kako je vatrogasno vozilo dva puta udarilo ženu koja ima otvoren prijelom noge. “Prolazio sam tuda, vidio sam požar kad sam nastavio prolaziti, požar se ugasio, ali na žalost vatrogasno vozilo je pogazilo ženu i to dva puta. Bio je otvoreni prijelom noge, mi smo odmah uskočili, žena je izgubila dosta krvi. Automatski smo reagirali i pritisnuli smo joj nogu. Žena je pri svjesti, ali je jako kritično”, kaže Franko. “Izašli smo na protupožarne stube i vidjeli veliki požar. Vidjela sam kako je jedna djevojka odvedena na nosilima u kola hitne pomoći”, rekla je studentica Marija Kljaić. “Kad smo vidjeli gust dim i otvoren plamen, otišli smo po potupožarni aparat i na drugi kat gdje je bio požar, malo smo pošpricali dok nas gusti dim nije potjerao”, kaže student Ivan Lončarić. “Netko je lupao na vrata i vikao ajmo svi van, samo sam pokupio ruksak. Stavio sam sve stvari koje sam smatrao najbitnijima i otišao sam van. Bilo je u hodniku puno dima pa nisam vidio što se događalo”, kaže student Antun. Istodobno se dogodila još jedna nesreća. Vatrogasna kola udarila su jednu gospođu, javlja HRT. Stradala žena prevezena je u KBC Sestre milosrdnice. U svjesnom je stanju, iako silno potresena. Teško joj je ozlijeđena noga, a dijagnostičkim postupcima utvrdit će se ima li unutarnjih ozljeda. [video width="640" height="480" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/FOTO-Ugaen-poar-u-Studentskom-domu-Cvjetno-naselje-Ozlijeene-tri-osobe-narodhr-1.mp4"][/video]

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.