GENERAL POBJEDNIČKE HRVATSKE VOJSKE DAMIR KRSTIČEVIĆ GOVORITI ĆE NA 18 OBLJETNICI PROSLAVE OLUJE

29.07.2013. 16:07:07

– Od prvog sastanka tražimo da se čuje glas hrvatskih branitelja. Važno je da je naša inicijativa podržana, a izbor generala Krstičevića apsolutno podržavamo – rekao je Ilija Vučemilović predsjednik zbora Gardijskih Brigada.

Za razliku od proteklih godina, kada se činilo da obilježavanje obljetnice operacije Oluja služi samo za fotografiranje političkih elita, 5. kolovoz 2013. trebao bi potpuno proteći u znaku onih najzaslužnijih: hrvatskih branitelja.

Može se to zaključiti iz protokola Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane prema kojem će se na središnjoj proslavi u Kninu, prvi put u 18 godina, prigodnim govorom javnosti obratiti i predstavnik braniteljske populacije. Bit će to umirovljeni general Damir Krstičević, jedan od najistaknutijih zapovjednika u VRA operaciji Oluja.

Također, poznato je kome će pripasti čast podizanja HRVATSKOG STIJEGA: bit će to Ante Došen, pripadnik 9. gardijske brigade "Vukovi", čiji je doprinos – i te postrojbe i pukovnika osobno – u toj operaciji bio golem.

Na zadnjem platou kninske tvrđave, koji može primiti tristotinjak gostiju, uz cijeli politički vrh, bit će dosad najviše HRVATSKIH branitelja, njih više od stotinu.

Još do prije nekoliko dana, međutim, malo je nedostajalo da u defileu ratnih zastava ondje ne budu i zastave gardijskih brigada i Specijalne policije, udarnih snaga koje su operaciju Oluja i iznijele.

– Tijekom nekoliko koordinacijskih sastanaka ni u jednom trenutku nije bilo upitno hoće li se nazočnima obratiti predstavnik hrvatskih branitelja – kaže ministar Predrag Matić, no ispostavilo se da prijedlog udruga, prema kojem bi se javnosti trebao obratiti Ilija Vučemilović, predsjednik Udruge veterana gardijskih postrojbi, poznat po svojim govorima bez dlake na jeziku, nije bio po volji, kako neslužbeno doznajemo, MORH-u.

Potencijalni skandal riješen je kompromisnim riješenjem, izborom neupitnog generala Krstičevića, koji je ponudu prihvatio nakon zamolbe ministra obrane Ante Kotromanovića.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.