UHB RH: Gospodo, poslušajte vapaj naroda i zaštite ga, a to Vam je i dužnost!

06.12.2019. 17:35:00

U cijelosti prenosimo dopis Udruge hrvatskih branitelja RH poslanu državnim institucijama, a vezano za tiskane i postavljene jumbo plakate na ćirilici od strane SNV-a :

PREDSJEDNIKU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

Gosp. Andreju Plenković

PREDSJEDNIKU HRVATSKOG SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

Gosp. Gordanu Jandroković

GLAVNOM DRŽAVNOM ODVJETNIKU DORH-a

Gosp. Draženu Jelenić

 

PREDMET: POŠTIVANJE PRAVNOG PORETKA

                   REPUBLIKE HRVATSKE, poduzimanje mjera,

                   Traži se.-

Poštovani,

          Ustavom i ostalim pravnim aktima propisan je poštivanje pravnog poretka Republike Hrvatske. Isto tako u Ustavu i pod zakonskim aktima, utvrđena su pravila ponašanja, odnosno za neke za to ne vrijedi, pa tako i pravo na izbor predsjednika Države. Svatko može biti biran ili biti birati za one kandidate koji su pravnim putem došli do svoje predsjedničke kandidature. Sukladno tome imaju pravu na kampanju, iznošenjem svojih stavova, planova i načina vođenja Republike Hrvatske i u toj predsjedničkoj kampanji određena su pravila „igre“, što se smije, a što se ne smije.

          Moramo upozoriti Vas, kao nadležna tijela i institucije, a što se permanentno događa, a to je učestalo vrijeđanje, izrugivanje i svako ponašanje koje Republiku Hrvatsku u svim svojim oblicima, prikazuje kao državu (?), odnosno poduzimaju sve da bi naštetili ugledu Republike Hrvatske. Što je žalosno, isti, financirani su iz državnog proračuna Republike Hrvatske i ti pozamašnim sredstvima. Ako Vi to ne vidite, vide i osjećaju hrvatski građani, domoljubi, hrvatski branitelji, jer ovo je otišlo predaleko od normalnog političkog djelovanja ili nečeg drugog.      

          Naravno da se ovaj dopis odnosi na plakate tiskane od strane Srpskog nacionalnog vijeća ili ako zagrebemo ispod površine, samog SDSS-a. Neupitan je sadržaj istog, ali događa se u vrijeme predsjedničke izborne kampanje. Da se kudikamo ranije riješilo pitanje nacionalnih manjina (uglavnom samo jedna ima status ugroženosti)  prava na uporabu jezika i pisma, danas ne bi imali ovo što imamo. Da nam se obraćaju i „sprdaju“ na ćiriličnom pismom. Ovakvim načinom grubo se krši i ruši dignitet Republike Hrvatske, odnosno predsjednika te Države, što je nezamislivo, a i protivno odredbama Ustava Republike Hrvatske.

          Vrijeđaju se žrtve Domovinskog obrambenog rata, vrijeđaju se državne institucije Lijepe naše, vrijeđaju se građani, domoljubi i hrvatski branitelji, svi oni koji ovu državu smatraju svojom Domovinom, za razliku od onih koji vole samo dio ove države, a to je hrvatska kuna, a istom tom kunom rade protiv interesa i dobronamjernosti Republike Hrvatske.

          Poštovani, Vi jako dobro znadete što je u Vašoj ingerenciji, koje ustavne norme kao i zakonski akti su prekršeni, stoga ne da molimo, nego Vam kao predstavnicima hrvatskog naroda zapovijedamo da je ovo grubu rušenje ljudskih prava konstitutivnog naroda ove države. Provociranje na ovaj način, te guranje problema pod tepih neće riješiti problem, kad tada će izaći na vidjelo, djelovanje ili ne djelovanje.

          Danas je 06. prosinca, na dan kada je oslobođen prvi hrvatski okupirani grad – Lipik, na dan kada je Dubrovnik doživio najteže dane u Domovinskom ratu, na dan kada smo oplakivali smrt našeg generala Miralema Alečković, ratnom zapovjedniku satnije Prvog hrvatskog redarstvenika i istog koji je po prvi put podigao hrvatski državni stijeg, dan kada slavimo Sv. Nikolu …..

          Gospodo, poslušajte vapaj naroda i zaštite ga, a to Vam je i dužnost!

 Predsjednik UHB RH

 Dražen Šemovčan

 

 

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: facebook

Autor: