Gotovinin odvjetnik Mišetić, pošteno spustio Nobilu oko agresije Hrvatske na BiH…

31.08.2017. 20:31:34

Tada je u Hrvatskoj, posebice u odvjetničkim i pravnim krugovima, kružila šala o kletvi koju treba reći neprijateljima - "Dabogda te Nobilo branio." - jer se to odnosilo na dugogodišnju kaznu koju je Blaškić dobio zahvaljujući njegovoj obrani...

Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine pošteno se narugao odvjetniku Nobilu. Naime, nakon Nobilovih izjava o tome da će Hrvatskoj biti presuđeno za agresiju na BiH, Mišetić je izvukao staru izjavu poznatog hrvatskog fiškala u kojoj je tvrdio da Gotovina i Markač neće biti oslobođeni… Toliko o Nobilovoj analitičnoj preciznosti. Naime, Nobilo je poznat po svojim stavovima u kojima redovito napada hrvatski korpus u BiH, govoreći o Herceg Bosni kao paradržavi i optužujući hrvatsko političko vodstvo s jedne i druge strane granice za udruženi zločinački poduhvat. U emisiji Latinica koju je godinama uređivao i vodio Denis Latin, Nobilo je često znao zastupati svoje teze o paradržavi i UZP-u. O kakvoj moralnoj veličini je riječ govori podatak da je jedne prilike lupio šamar petnaestogodišnjem dječaku koji ga je naživcirao. Nekoliko detalja iz karijere Ante Nobila govori u prilog tome kakav je odvjetnik. Branio je udbaše Perkovića i Mustača i svojevremeno Tihomira Blaškića. Tada je Blaškić dobio 40 godina zatvora, a znamo kako su udbaši prošli. – Tada je u Hrvatskoj, posebice u odvjetničkim i pravnim krugovima, kružila šala o kletvi koju treba reći neprijateljima – “Dabogda te Nobilo branio.” – jer se to odnosilo na dugogodišnju kaznu koju je Blaškić dobio zahvaljujući njegovoj obrani. U odvjetničkim krugovima postao je poznat davnih dana. Pri izručenju Andrije Artukovića Jugoslaviji, tadašnje Tužiteljstvo zastupao je upravo Nobilo. Tada je cinično rekao Artukoviću da nikada neće dočekati slobodnu Hrvatsku, a ovaj mu je mrtav hladan odgovorio: “Ja neću, ali ti hoćeš.”

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.