Hasanbegović o smjenama Nine Obuljen: To je protuzakonito!

10.04.2017. 21:33:18

ODGOVOR 'Ja sam zatekao članove koje je imenovala ministrica Andrea Zlatar Violić i nisam imao uporišta za njihovu smjenu, budući da takvo uporište ne postoji', tvrdi Hasanbegović Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek je stavila izvan snage Odluke o imenovanju članova kutlurnih vijeća, a koje je postavio njezin prethodnik u Ministarstvu Zlatko Hasanbegović. "To je protuzakonito", kratko je za Večernji list komentirao odluku sam Hasanbegović. Podsjetimo, članove kulturnih vijeća imenovao je Hasanbegović u tehničkom mandatu Vlade Tihomira Oreškovića i to 4. srpnja 2016. godine. "Javni natječaj je raspisan prije tehničkog mandata. Uostalom, članovi kulturnih vijeća nisu dužnosnici, nego članovi savjetodavnog tijela Ministarstva kulture pa se njih moglo imenovati i u tehničkom mandatu", govori Hasanbegović za tiskano izdanje Večernjeg lista. "Ja sam zatekao članove koje je imenovala ministrica Andrea Zlatar Violić i nisam imao uporišta za njihovu smjenu, budući da takvo uporište ne postoji. Oni su radili dok im nije istekao mandat", dodaje Hasanbegović zaključujući da je ministričina odluka presedan koji može izazvati i upravne sporove.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.