Hasanbegović u Kninu: “Nebitno je što Srbi misle o Oluji”

05.08.2017. 13:45:17

Bivši ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović, čelnik stranke Neovisni za Hrvatsku, poručio je danas u Knina da uopće nije bitno što o “Oluji” misle u Srbiji. “Oslobođenjem Knina okončana je uspostava slobodne i neovisne hrvatske države začete 30. svibnja 1990. Ta dva nadnevka 30. svibnja 1990. i 5. kolovoza 1995. zaglavni su temelji moderne hrvatske države i pobjede u Domovinskom ratu. To je jedini istinski temelj na kojem počiva moderna, neovisna i slobodna Hrvatska”, poručio je Hasanbegović. “Hrvatska država kada slavi Dan pobjede, odaje počast svim žrtvama jer su svi žrtve velikosrspke agresije. Ključno je da postoji zajedničko nacionalno stajalište u Hrvatskoj o pobjedi u Domovinskom ratu kao jedinom stvarnom temelju i nebitno je što o tome misle u Srbiji – voljeli bismo da jednoga dana prihvate vlastitu odgovornost za izbijanje ratova i agresiju”, kazao je Hasanbegović.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.