Helikopter HRZ-a ne može teško ozlijeđenu djevojku (18) prebaciti u Split

19.11.2013. 20:35:22

19-11-2013- 19-31-51

Zbog neadekvatne opreme za prijevoz pacijenata u kritičnom stanju, obustavljeno je prebacivanje 18-godišnje teško stradale vozačice iz Dubrovnika u Split.

Nakon što je u ponedjeljak navečer teško stradala u prometnoj nesreći u Župi dubrovačkoj, 18-godišnja vozačica danas oko 13 sati trebala je biti prebačena helikopterom HRZ-a u splitsku bolnicu Firule. Let je, zobg nedostatka posebne opreme u helikopteru za slučajeve teško ozlijeđenih pacijenata, otkazan, prenosi Dubrovački vjesnik. Bolnica je zbog medicinskih razloga procjenila da je prijevoz rizičan te da ne postoje uvjeti za prijevoz takvih pacjenata, doznajemo iz MORH-a. Djevojka je i dalje u kritičnom stanju u Općoj dubrovačkoj bolnici, a liječnici tvrde kako joj se stanje stabilizira te da joj se pruža sva potrebna skrb. Letačke posade iz Divulja ove godine su prevezle 455 pacijenata, što je rekordan broj još od 1993. godine. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.