HERCEGOVCI BLOKIRALI PROMET IZMEĐU BiH I HRVATSKE Protive se ukidanju graničnog prijelaza nakon ulaska Hrvatske u EU

01.07.2013. 20:22:26

Stanovnici hercegovačkog sela Prolog, u općini Ljubuški, blokirali su kamionima i osobnim automobilima cestu ispred malograničnog prijelaza Prolog-Podprolog i potpuno blokirali promet između BiH i Hrvatske preko tog graničnog prijelaza zbog velikograničnog prijelaza Veliki Prolog-Prolog koji je od jutros zatvoren i koji po dolasku Europske unije više neće postojati. javlja Tportal . Stanovnici s obje strane granice, prikupili su 355 potpisa u peticiji kojom se protive ukidanju najstarijeg graničnog prijelaza u tom području, no novi režim graničnih prijelaza i graničnih točaka jednostavno je spustio rampu i dolaskom Europskih zakona predvidio da se promet ljudi i roba u tom području preusmjeri na prijelaze Crveni Grm i Podprolog, te granični prijelaz Orah-Orahovlje. - Ovaj problem postoji od 2006. godine kada su htjeli ukinuti ovaj prijelaz, ali tada su razgovarali čelnici općina Vrgorac i općine Ljubuški, nakon čega je dovedena struja i voda na prijelaz i od tada funkcionira kao granična točka - kazao je za Tportal Mate Jelavić-Bozavac s Velikog Prologa – koji kaže da je stanovništvu tada obećano da je tako ostati i u buduće. Upozoravaju da će, ukoliko se ne otvori granična točka, opet blokirati cestu i da se neće maknuti dok se ne udovolji njihovbu zahtjevu. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.