HNS iz svojih redova izbacuje Čačića: On nam više ne treba!

08.01.2014. 19:27:59

1_210416

Vrijeme mu curi: Sve se glasnije tvrdi da će Radimir Čačić biti izbačen iz HNS-a. Navodno mu zamjeraju sklapanje novih političkih saveza, a pogotovo s Bandićem

Kada za pet mjeseci izađe iz zatvora, Radimir Čačić više neće biti član HNS-a. Ako želi, političku karijeru moći će nastaviti samostalno ili u nekoj drugoj stranci. HNS-u je prekipjelo što svaki slobodni vikend provodi okupljajući istomišljenike i planira povratak u vrh HNS-a. Kap koja je prelila čašu je i sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u četvrtak na kojem je Radimir Čačić dogovarao i strategiju za sljedeće parlamentarne izbore. - Traju pripreme za njegovo izbacivanje i ono bi se trebalo dogoditi u roku od najviše mjesec dana - rekao nam je naš izvor iz stranke. HNS-ovci sve obavljaju u najvećoj tajnosti, ali je informacija ipak procurila. Čačić bi trebao biti izbačen s obrazloženjem da šteti ugledu stranke. U HNS-u su uvjereni i da bi njihov bivši predsjednik ubrzo mogao biti jedan od optuženika iz vremena svojeg prvog mandata u Vladi Ivice Račana. Navodno se radi o malverzacijama u poslovima HAC-a. - Takvu odluku bi trebalo donijeti predsjedništvo, a nikakva sjednica zasad nije zakazana - kaže glasnogovornica HNS-a Renata Potočnik. Neki članovi stranke s kojima smo razgovarali izbacivanje vide kao realnu opciju. Ali neki smatraju da bi trebalo prvo razgovarati s njim.

Iznenađeni: ‘Pa nemaju ga osnove izbaciti iz stranke'

Iako izvori iz HNS-a kažu da je Radimir Čačić svjestan da će zbog svojeg ponašanja biti izbačen, njegovi suradnici su bili iznenađeni. - Nemaju pravne osnove za izbacivanje. On nije naštetio stranci - kaže jedan od njih. Uvjeren je da to 'neće proći'. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.