HNS STROŽI OD FIFA-e: Vukojević izbačen iz Stručnog stožera reprezentacije

09.07.2018. 15:59:56

Ognjen Vukojević izbačen je iz Stručnog stožera nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Objavio je to HNS na svojim stranicama! Vukojević je nakon pobjede Hrvatske protiv Rusije s Domagojem Vidom snimio video u kojem je poručio: “Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo”, a Vida je dodao: “Slava Ukrajini”, što je i poklič ukrajinske vojske. A to je najviše zasmetalo Rusima. Kako je to uzvik koji koriste Ukrajinska vojska te nacionalisti, Fifa je pokrenula istragu te na kraju opomenula naš dvojac. No, HNS je bio stroži i odlučio razriješiti Vukojevića dužnosti. “Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video, za što je FIFA otvorila disciplinski postupak. Hrvatski nogometni savez odlučio je razriješiti Vukojevića funkcije u stožeru hrvatske reprezentacije gdje je obavljao ulogu opservatora te mu je povučena momčadska akreditacija za Svjetsko prvenstvo. Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije. Ovim putem, Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije”, piše HNS.  
 

Vukojević se oglasio nakon izbacivanja iz stožera Vatrenih

Ognjen Vukojević od danas više nije član Dalićeva stožera na Svjetskom prvenstvu. Odlučio je to HNS nakon što je Ogi pobjedu nad Rusijom posvetio Ukrajini i kijevskom Dinamu gdje je igrao. Vukojević je nakon pobjede Hrvatske protiv Rusije s Domagojem Vidom snimio video u kojem je poručio: “Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo”, a Vida je dodao: “Slava Ukrajini”, što je i poklič ukrajinske vojske. A to je najviše zasmetalo Rusima. Fifa je pokrenula istragu te na kraju opomenula naš dvojac, no HNS je bio stroži i odlučio razriješiti Vukojevića. Vukojević je u Stručnom stožeru skautirao protivnike Hrvatske, a najupečatljiviji je bio kad je s izbornikom Dalićem slavio pobjede nakon jedanaesteraca protiv Rusije. Nakon odluke HNS-a oglasio se Vukojević: “Razumijem i poštujem odluku Hrvatskog nogometnog saveza. Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dinamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati”, rekao je Vukojević pa dodao: Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način. Izuzetno sam ponosan na ono što je Hrvatska do sada napravila u Rusiji i dečkima želim puno sreće u preostalim utakmicama. Bit ću njihov najveći navijač do samog kraja!” G. Matković/foto:pxll  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.