Hoće li MIP oduzeti imunitet Branimiru Glavašu?

24.02.2016. 09:11:47

Zbog ponovnog postupka u slučajevima 'Selotejp' i 'Garaža' danas MIP odlučuje o ukidanju imuniteta Branimiru Glavašu. Hrvatski sabor danas nastavlja zasjedanje raspravom o izvješću o obavljenoj učinkovitosti sprječavanja i otkrivanja prijevara kod trgovačkih društava u vlasništvu lokalne i regionalne samouprave. Državni ured za reviziju revidirao je učinkovitost sprječavanja i otkrivanja prijevara tijekom 2014. u 106 trgovačkih društava na području svih 20 županija i Grada Zagreba. Revizori su ocijenili da je sedam društava poduzimalo sve potrebne aktivnosti kako bi otkrilo prijevare, 84 društva su djelomično poduzimala, a 15 ih nije poduzimalo potrebne aktivnosti. Nepravilnosti se, među ostalim, odnose na neregulirano primanje darova i ugošćavanje, nedostatnu brigu za troškove goriva, službenih automobila i mobitela, zapošljavanje i nabavku mimo propisane procedure itd. Prije plenarne rasprave, u Saboru će zasjedati Mandatno-imunitetno povjerenstvo, koje bi trebalo odlučiti o ukidanju zastupničkog imuniteta Branimiru Glavašu (HDSSB) radi ponovnog postupka pred Vrhovnim sudom na temelju odluke kojom mu je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu za ratni zločin u slučajevima "selotjep" i "garaža". (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.