HOS: 'Pozivamo institucije da nas zaštite od napada antifašista!'

01.07.2014. 11:04:23

Naravno, i mi razmišljamo o tužbama, ali teško je uopće zakonski išta poduzeti kada nemamo adekvatnu zaštitu države i kada aveti prošlosti blateći Domovinski rat, čine to nepotpisane, sakrivene iza fantomskih udruga. Pozivamo sve institucije države da nas zaštite po ovom pitanju

Tajnik UDHOS-a sisačkomoslavačke županije, Damir Markuš ''Kutina'', sve teže podnosi napade na postrojbe HOS-a. Posljednji i najjači koji HOS-ovce naziva fašistima, stigao je od antifašističkih platformi. Priopćenje Damira Markuša iz Kutine prenosimo u cijelosti:

"Zadnji od brojnih medijskih istupa u kojima se postrojbe proizašle iz Domovinskog rata, napose HOS, poistovjećuju s fašizmom ukazuje na jasnu tendenciju opće kriminalizacije vrijednosti Domovinskog rata. U najavi tužbe tzv. „Antifašističke lige“ protiv autora Vladimira Brnardića koji u TV kalendaru tematski obrađuje  i ratna zbivanja, po prvi puta otkako je samostalne države Hrvatske, HOS se otvoreno i nedvosmisleno naziva fašističkom, točnije ustaškom postrojbom. Kako je moguće da tzv. „civilne udruge“, poput te fantomske „antifašističke lige“, a koje koje se itekako dobro financiraju iz državnog proračuna, otvoreno prozivaju i blate dragovoljce koji su 91' – 95' branili i obranili Domovinu da su fašisti? U kojoj je to državi svijeta uopće moguće da ikoja udruga ili pojedinac pobjedničke postrojbe vojske svoje države nazivaju kriminalcima i tretiraju kao fašiste?!!

Na stranu što smo toliko puta ponovili da mi nemamo veze s II. svjetskim ratom, već smo postrojba koja je utemeljena u nama svetom Domovinskom ratu i zapravo smo, kao i sve druge postrojbe Hrvatske vojske, odgovor na velikosrpski fašizam. Postaje sve više jasno da sva naša i više nego jasna očitovanja ne mogu donijeti rezultat već iz tog razloga što nepotpisani pojedinci iza svojih fantomskih civilnih udruga još uvijek zapravo vode obračune i žive u obračunima iz II. svjetskog rata. To je njihovo pravo. Ali oni nemaju pravo nas uvlačiti u svoje prljave igre i skandalozno je da nadležne institucije takvo što uopće dopuštaju. U svakoj drugoj uređenoj državi Europe, institucije bi se već odavno pozabavile sankcioniranjem subjekata koji blate vrijednosti rata za slobodu Domovine i postrojbi koje su tu slobodu iznjedrile. U našoj državi, nažalost, situacija je obrnuta. Ne samo što zločini II. Svjetskog rata i poraća nisu sankcionirani, već ni silni zločini koje su počinile velikosrpske fašističke horde tijekom agresije na Hrvatsku uopće nisu istraženi. Stoga je i moguć paradoks da se postrojbe Hrvatske vojske naziva, ni više ni manje, fašistima, a da se povjesničarima koje objektivno istražuju Domovinski rat, poput Vladimira Brnardića, prijeti tužbama zbog promocije fašizma!?!

Naravno, i mi razmišljamo o tužbama, ali teško je uopće zakonski išta poduzeti kada nemamo adekvatnu zaštitu države i kada aveti prošlosti blateći Domovinski rat, čine to nepotpisane, sakrivene iza fantomskih udruga. Pozivamo sve institucije države da nas zaštite po ovom pitanju, odnosno da poštuju zakon države, a ne podliježu zakonu fantomskih pritisaka avetinjskih udruga koje još uvijek žive u razračunavanjima od prije 70 godine. Ukoliko kanimo ući u povijest kao jedina nacija koja neće procesuirati sve ratne zločine, svejedno kojeg rata, u ime svih nas koji smo branili i stvarali ovu državu molimo vas da barem onemogućite da postanemo raritetna država u kojoj je moguće vlastitu vojsku nazivati fašističkom".

  • Autor: S.Vučković
  • Photo: Damir Markuš
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.