Hrvatske civile zatvorili u kuću i pobacali bombe

11.06.2014. 10:17:18

Glinski "teritorijalci" prijavljeni za ubojstvo 32 civila iz Novog Sela Glinskog... - Sisačka policija podnijela je prijavu protiv ratnog zapovjednika izviđačko diverzantske grupe glinske teritorijalne obrane i sedmorice pripadnika te srpske paravojne jedinice zbog sumnje da su u listopadu 1991. ubili 32 civila Novog Sela Glinskog i time počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva. U kratkom policijskom priopćenju navodi se da je zločin protiv civila, sredinom 1991. počinjen po zapovjedi komandanta štaba teritorijalne obrane Glina kako bi se usmrtili preostali civili Novog Sela Glinskog. "Po dolasku u mjesto istjerali su civile iz kuća, okupili ih u središtu mjesta, nakon čega su žene zatvorili u drvenu kuću na koju su ispalili ručni raketni bacač, dok su u muškarce pucali iz svog osobnog naoružanja. Tom prilikom usmrtili su 17 žena od kojih je najstarija imala 83, a najmlađa 15 godina. Usmrćeno je i 15 muškaraca u dobi od 40 do 82 godine", navodi se u službenom priopćenju. Također policija je utvrdila da je jedan pripadnik izviđačko diverzantske grupe teritorijalne obrane Glina sredinom studenog 1991. u mjestu Prekopa, iz neposredne blizine, vatrenim oružjem usmrtio 79-godišnju ženu. Protiv njega je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu također podnesena kaznena prijava zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.H B.P.I.V. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.