'Hrvatski branitelji izjednačeni su s agresorom: Za to su odgovorni šefovi podijeljenih braniteljskih udruga koji su se prodali politici'

18.10.2014. 17:06:43

"Do sada nijedan čelnik braniteljske udruge i političke stranke nije stao u obranu branitelja kada su im se skidale mirovine i ukidala ostala prava, kada su nas nazivali privilegiranom skupinom s time su nas branitelje izjednačili s agresorom". Probudite se hrvatski branitelji, poziv je to vukovarskoga branitelja Nikole Tarle koji se obratio svojim suborcima. Kako kaže, hrvatskim braniteljima više ne treba ni unutrašnji, ali niti vanjski neprijatelji jer ih je hrvatska nacionalna politika dovela do ruba civilizacijskoga postojanja. "Devastirani smo u svim sferama - od pobjednika u obrambenom ratu do gubitnika u društvenom životu. To je vidljivo u svakodnevnici, a takve nije briga za Hrvate izvan domovine", tvrdi Tarle. Posljedica obrambenoga rata koji je iza nas izgleda je bio točno izrežiran od nepoznatoga ili poznatoga neprijatelja, nastavlja naš sugovornik. "Neprijatelj je još u vrijeme specijalnoga rata imao u svojemu scenariju proizvodnju patološkoga tipa Hrvata, na samom vrhu patologije je hrvatski branitelj koji je obezglavljen u svemu, od obitelji do šire društvene zajednice. Da se braniteljima htjelo pomoći, zakon se ne bi mijenjao na štetu branitelja. Vidljivo je naspram nekih organizacija iz totalitarnoga sustava gdje komuniciraju ista ili veća prava koja su radila i rade na štetu branitelja i hrvatskoga naroda", prepričava Tarle. Scenarij u provođenju specijalnoga rata je podjela branitelja po sustavu zavadi pa vladaj. "Nove elite od lokalnoga do državnoga vrha sebi su podredili i oblikovali pojedince i skupine u konačnici da bi branitelji bili obezglavljeni, ojađeni i omalovaženi. Što je najgore, da budu kivni na svoje postojanje. Elita je sebi odabrala privržene i podobne branitelje i instalirala ih na čelo braniteljskih udruga i za to su ih dobro nagradili. Ti isti instalirani vječiti čelnici braniteljskih udruga u lažno ime branitelja pristaju i prihvaćaju loše zakone za branitelje na njihovu štetu i u osobnom interesu svojih mecena. Doživotni predsjednici branitelja sebe i obitelji su stvorili konto, a ostalim braniteljima kontejnere i pučke kuhinje. Ti isti braniteljima su ostavili prošlost, a ukrali im sadašnjost i budućnost", drži Nikola Tarle. Za takve ima jasnu poruku: "Vi koji ste nam ukrali sadašnjost i budućnost, a sebi i svojim obiteljima omogućili sve blagodati života, nama ste ostavili psihijatre, groblja i djecu bez budućnosti i perspektive. Naši sadašnji predstavnici braniteljskih udruga šutke su pristali da se ministarstvo branitelja ne zove više Ministarstvo hrvatskih branitelja, pristali su da se hrvatski branitelji stave u socijalno ugrožene nacionalne manjine. Do sada ni jedan čelnik braniteljske udruge i političke stranke nije stao u obranu branitelja kada su im se skidale mirovine i ukidala ostala prava, kada su nas nazivali privilegiranom skupinom, s time su nas branitelje izjednačili s agresorom".  
  • Autor: Iva Međugorac
  • Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Izvorni članak pogledajte OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.