IN MEMORIAM – BLAGO ZADRO

16.10.2013. 11:13:28

blagozadro

Blago Zadro

Donji Mamići-Ledinac kraj Gruda, 31. ožujka 1944. - Vukovar, 16. listopada 1991.

Legendarni zapovjednik obrane Borova Naselja te zapovjednik 3. bojne 204. Vukovarske brigade. Tijekom krvave agresije na Vukovar isticao se hrabrošću i požrtvovnošću a pod njegovim zapovjedništvom zaustavljeno je i uništeno na desetke oklopnih vozila JNA-a kojima su četnici namjeravali pregaziti Hrvatsku. 16. listopada 1991. u blizini Trpinjske ceste koja je zahvaljujući njemu i njegovim hrabrim suborcima prozvana „grobljem tenkova“, ubijen je iz zasjede tijekom jedne od akcija. Posmrtni ostaci Blage Zadre ekshumirani su u ljeto '98. iz masovne grobnice na vukovarskome Novom groblju. zajedno sa 937 vukovarskih žrtava te počivaju u Aleji hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Zbog izuzetnog doprinosa u obrani Vukovara i Hrvatske posmrtno je promaknut u čin general bojnika. Neka mu je vječna slava! Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.