J. Crnjac o spornim slikama: Nisam ustaša, samo skupljam odore!

06.09.2013. 15:49:10

"Nemam ništa protiv Srba, čak s njih nekoliko koji su u ratu bili na drugoj strani svakog dana pijem kavu u jednom kafiću", rekao je Crnjac

Nakon što se digla prašina u javnosti jer je, sad već bivši HDSSB-ovac, Josip Crnjac na svom Facebook-profilu objavio fotografiju na kojoj pozira u ustaškoj uniformi s bodežom u ruci, oglasio se i on sam. Osim te, objavljena je još jedna fotografija s nekoliko ljudi u crnim jaknama i ustaškim kapama. Crnjac je za Novi list izjavio da su fotografije s njegova Facebook-profila stare, još iz 1994. "Nije točno da imam crnu košulju već se radi o običnoj dux jakni koja je crne boje. A što se tiče kape, priznajem ona jest ustaška. Ali to je bilo takvo vrijeme u kojem je i Stjepan Mesić pjevao ustaške pjesme mada sada tvrdi da je samo otvarao usta. A ova druga, stara preko deset godina i dio je albuma gdje su moje snimke u odorama vojski iz Drugog svjetskog rata koje skupljam, i to od ustaških, partizanskih, četničkih, njemačkih, ruskih i svih drugih. Pa tako imam negdje na Facebooku i fotografiju s četničkom kokardom", izjavio je Crnjac. "Nemam ništa protiv Srba, čak s njih nekoliko koji su u ratu bili na drugoj strani svakog dana pijem kavu u jednom kafiću", rekao je Crnjac za Novi list i dodao da nije ustaša jer je Pavelić pola Hrvatske prodao Talijanima. Inače, nakon objave fotografija s ustaškim znakovljem HDSSB je objavio da je Josip Crnjac isključen iz te stranke.

Josip Crnjac izbačen iz HDSSB-a zbog neprimjerenih fotografija

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.